Ciprian Ciucu: Ce e aia mafie imobiliară? Nu orice magherniță este patrimoniu cultural și istoric

Ciprian Ciucu: Ce e aia mafie imobiliară? Nu orice magherniță este patrimoniu cultural și istoric
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2024

Primarul Sectorului 6, liberalul Ciprian Ciucu, susține că în cei patru ani de mandat n-a primit amenințări de la dezvoltatorii imobiliari. Primarul PNL este de părere că administrația Capitalei, condusă de Nicușor Dan, are o paradigmă ultra-conservatoare, care oprește dezvoltarea orașului. ”Și eu țin foarte mult la patrimoniul cultural și istoric, dar nu orice magherniță este patrimoniu cultural și istoric”, a spus Ciucu la Prima TV. Una dintre temele principale din campania primarului general Nicușor Dan a fost lupta împotriva mafiei imobiliare. ”Mi se pare foarte periculos să continuăm cu acest discurs al urii”, comentează Ciucu.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, ales cu peste 70% din voturi la scrutinul de duminică, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată la Prima TV, dacă există mafie imobiliară în sectorul pe care-l conduce din 2020.

Urmărește-ne și pe Google News

”Ce e aia mafie imobiliară? Când vorbim despre un dezvoltator care mai scapă câte o șpagă la un funcționar? Sau scăpa, pentru că în mandatul meu am schimbat pe zona de urbanism ce era de schimbat, în mare. Existau probleme, dar mici, nu poți să zici că era o corupție generalizată. Nu aveam recepțiile la timp, montau parcări de tip Klaus, supraetajate, apoi fugeau cu ele de acolo și le montau în altă parte, la următorul bloc. Când ești ultra-conservator pe dezvoltare, indiferent că e vorba despre proiecte private sau despre proiecte publice, când ai un ciocan în mână, vezi peste tot cuie”, spune Ciucu

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Primarul sectorului 6 spune că nu s-a simțit vreodată amenințat. „Deși trăiesc în continuare la bloc în Drumul Taberei, eu nu m-am simțit amenințat de o mafie, n-am primit niciun fel de amenințări. Am dat și mesajul până să se întâmple. Am zis: ”Nu veniți, că nu e bine pentru nimeni, nici pentru mine, nici pentru voi”. În Sectorul 6, se știe acest lucru: nu-ți rezolvi problemele cu bani și cu șpagă la primărie. Mi se pare periculos să continuăm acest tip de mesaj. Statul nu e în stare să construiască locuințe. Un oraș trebuie să se dezvolte și se dezvoltă dacă vin oameni în el, altfel ei pleacă afară. Mai mult, apar business-uri, vin bani la buget, pe care noi îi întoarcem în calitatea vieții oamenilor. Un oraș în care populația nu-și permite o locuință de 70.000, 80.000, 100.000 de euro, prețuri acceptabile pentru București, atunci acel oraș are probleme. Mi se pare foarte periculos să continuăm cu acest discurs al urii. N-am găsit dezvoltator care să facă ceva frumos și de calitate. Toți vor să-și maximizeze profitul. La mine a fost simplu: nu mă opun dezvoltării, dar hai să o facem legal! Nici să oprești dezvoltarea cum a făcut Nicușor Dan, nici să fie dezmățul de pe vremea Gabrielei Firea. Vrei să faci 2.000 de apartamente, înainte vii să-mi faci o școală acolo. Mai întâi recepționezi școala și apoi recepționezi apartamentele”, a spus primarul PNL Ciprian Ciucu.

Întrebat dacă se întâmplă ca în Sectorul 6 dezvoltatorii imobiliari să construiască și scoli, Ciprian Ciucu a răspuns: „Da, se întâmplă, categoric”.

Primarul Sectorului 6 susține că, în acest moment, primarul general Nicușor Dan, prin paradigma sa ultra-conservatoare, a blocat dezvoltarea Capitalei.

”Și eu țin foarte mult la patrimoniul cultural și istoric, dar nu orice magherniță este patrimoniu cultural și istoric. Nu vreau să am turnuri în centru, dar haideți să nu oprim dezvoltarea pe verticală, cum se dezvoltă orice oraș mare din lumea asta. Suntem într-o paradigmă ultra-conservatoare în acest moment, care a blocat dezvoltarea. Acum suntem între două extreme: extrema Gabriela Firea și extrema Nicușor Dan, în care nu se mai construiește nimic. Apelul meu către primarul general este să vină cu Planul de Urbanism General (PUG), să punem ordine prin acest plan”, a conchis Ciprian Ciucu.

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a ținut să îl felicite pe Nicușor Dan pentru obținerea celui de-al doilea mandat de primar general al Capitalei și a explicat că orice primar își dorește majoritate în Consiliu. Deși a explicat că nu este poziția partidului, ci doar a sa personală, Ciucu a precizat că ar vota proiectele primarului general, pentru a nu bloca orașul.

”Vreau să îl felicit pe Nicușor Dan pentru rezultatul obținut. Mă așteptam să câștige, nu mă așteptam la un scor atât de mare. Domnul Nicușor Dan s-a situat pe partea simbolică a campaniei. E unul dintre puținii politicieni care poate să nu vorbească despre realizări sau program și poate să vorbească despre valori. M-am și uitat la unul dintre clipurile domniei sale, aceste alegeri sunt despre valori. A zis-o direct. Atunci a mutat discursul despre problemele Bucureștiului, către simboluri”, a declarat Ciprian Ciucu, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Întrebat dacă PNL ar trebui să voteze în viitor proiectele lui Nicușor Dan, Ciucu a explicat că știe ce înseamnă pentru un primar să aibă majoritate în Consiliu.

”Eu sunt primar și știu cât de important e să avem majoritate și aici, ceea ce spun e fix poziția mea, nu este o decizie a partidului. Spun doar cum aș acționa eu, cel care i-a susținut majoritatea timp de 3 ani. Eu cred că PNL ar trebui să facă... există două posibilități, ori se duce alături de Nicușor Dan și în acel moment faci parte din putere (...), a doua opțiune este să te duci să critici absolut tot, nu votezi nimic, îi blochez mandatul. Ce aș face eu, pur și simplu i-aș vota proiectele, nu aș bloca orașul, dar i-as spune ceea ce merge și ceea ce nu merge. (...) Nu i-aș bloca mandatul, dar aș cere reforme și acolo unde nu știe, pot să îi arăt. Nu eu, Ciucu, PNL”, a spus Ciucu.

Întrebat, de asemenea, ce relație are cu Nicușor Dan, Ciucu a precizat că nu a avut o relație de colaborare cu acesta, dar a avut blocaje.

”Eu am fost foarte entuziast. Îmi aduc aminte, când a câștigat, vedeam așa ca o fereastră de oportunitate și aveam o grămadă de speranțe (...) Este un om integru și eu mă consider un om integru, nu suntem foarte diferiți cu viziunea cu privire la oraș. Eram foarte încrezător. Dar tot sprijinul meu s-a concretizat în blocarea a vreo 8 sau 10 proiecte importante din Sectorul 6. Am fost absolut surprins de lipsa de comunicare. Niciodată nu am primit vreun telefon în care să îmi spună <Băi, primare se sector, ai și tu vreo problemă, pot să te ajut cu ceva?> Fiecare ne facem proiectele la noi în debara, nu există o planificare strategică a investițiilor la nivelul orașului și vă dați seama că din poziția de președinte al PNL București era normal să îl mai întreb. Susținătorii lui începeau să mă atace că vreau să îi iau locul, că Ciucu îl atacă pe Nicușor Dan. Păi nu, stai puțin, îi asigur majoritatea. E doar normal să îl întrebi. Moment în care și eu m-am retras puțin (...) lucrurile nu au evoluat într-un moment în care niște oameni care reprezintă administrația în același oraș, să colaboreze. Nu am avut o relație de colaborare, am avut, în schimb, foarte multe blocaje”, a precizat Ciucu.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciprian ciucu
mafia imobiliara
sector 6