Comandantul armatei ucrainene: Rușii au ca obiectiv să cucerească orașul Ceasiv Iar până la 9 Mai

Comandantul armatei ucrainene: Rușii au ca obiectiv să cucerească orașul Ceasiv Iar până la 9 Mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2024

Comandantul forțelor armate ucrainene, Oleksandr Syrski, spune că Rusia își concentrează eforturile pentru a străpunge apărarea ucraineană de la vest de Bahmut, pentru a cuceri orașul Ceasiv Iar și pentru a crea condiții pentru a avansa în continuare spre Kramatorsk. Potrivit comandantului, rușii vor să cucerească Ceasiv Iar până la 9 Mai, când Moscova marchează cu fast Ziua Victoriei asupra nazismului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Amenințarea rămâne relevantă, întrucât conducerea militară rusă a stabilit ca sarcină pentru trupele sale să captureze Ceasiv Iar până la 9 mai", a afirmat comandantul Oleksandr Sîrski, după o vizită de două zile pe linia frontului, relatează Ukrainskaia Pravda.

Tocmai de aceea, a spus comandantul, trupele care apără orașul Ceasiv Iar, punct fierbinte de pe frontul de est, au primit arme suplimentare, pentru a contracara mai bine forța armatei ruse în eforturile ei de a cuceri acest oraș strategic.

Germania va trimite Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar, într-un \ CITEȘTE ȘI Germania va trimite Kievului un sistem de apărare antiaeriană Patriot suplimentar, într-un "moment critic", anunță Zelenski

"Punerea în aplicare a planurilor inamicului este împiedicată de apărarea eroică a brigăzilor noastre, care au mușcat literalmente din pământ, reținând atacurile zilnice ale inamicului. Folosindu-se de superioritatea lor numerică și de diverși factori motivaționali, inclusiv execuții, unele grupuri de infanterie inamice au ajuns în cartierul Novi, dar au fost distruse de loviturile dronelor kamikaze și de focul de artilerie", a explicat generalul Oleksandr Sîrski.

După vizita de două zile pe linia frontului, Sîrski a ajuns la concluzia că este necesar să se îmbunătățească calitatea instruirii, inclusiv componenta morală și psihologică, să se mărească numărul de drone de înaltă tehnologie pentru diverse scopuri, cu operatori instruiți, și să se îmbunătățească calitatea acțiunilor asimetrice pentru a reduce potențialul de luptă al inamicului.

"Au fost luate măsuri de întărire (...) a brigăzilor cu muniție, drone și echipamente de război electronic", a declarat comandantul-șef al forțelor ucrainene într-o postare pe Facebook, precizând că a vizitat unitățile în cauză.

Cu o zi înainte, el afirmase că situația de pe frontul de est s-a "deteriorat considerabil".

Cucerirea orașului Ceasiv Iar le-ar oferi rușilor ocazia de a avansa în regiune. Orașul, aflat pe un deal, se află la mai puțin de 30 de kilometri sud-est de Kramatorsk, principalul oraș din zona aflată sub control ucrainean și un important nod feroviar și logistic pentru armata ucraineană.

Duminică, Oleksandr Sîrski a mai spus că Rusia "își concentrează eforturile pentru a sparge apărarea ucraineană la vest de Bahmut", referindu-se la orașul cucerit de ruși în mai 2023 după o bătălie deosebit de sângeroasă și distructivă. Ceasiv Iar se află la aproximativ 20 km vest de Bahmut. Rusia vrea să "creeze condițiile pentru o avansare mai profundă" spre Kramatorsk, a precizat comandantul-șef.

În ultimele săptămâni, armata rusă și-a intensificat, de asemenea, bombardamentele asupra regiunii de frontieră Harkov, din nord-est, unde se află orașul cu același nume, al doilea ca mărime din țară. Sâmbătă seara, un atac a ucis două persoane într-un sat din acestă zonă, a declarat duminică guvernatorul Oleg Sînegubov.

De asemenea, atacurile rusești asupra rețelei energetice continuă să provoace întreruperi de energie electrică în regiune. O dronă rusă a ucis, de asemenea, o persoană, duminică dimineața, în regiunea vecină Sumî, potrivit Procuraturii Generale.

La rândul său, șeful administrației ruse de ocupație din regiunea sudică Herson, Vladimir Saldo, a declarat că lovituri ucrainene separate au ucis două persoane și au rănit o a treia în mai multe sate din zonă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
razboi
rusia
ceasiv iar