Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim

Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mar 2019

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat dumincă, la conferința a Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Dăncilă a început prin a spune că președintele Donald Trump a deschis ambasada SUA la Ierusalim, arată news.ro.

"Acest pas admirabil și curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu și poporul român. Mutarea ambasadei americane este emblematică și demonstrează legătura puternică a valorilor dintre poporul american și el israelian", a declarat premierul.

Ea a precizat că Guvernul României a inițiat de atunci un proces de evaluare a oportunității mutării ambasadei la Ierusalim.

"De aceea, sunt încântată să anunț astăzi, în fața audienței AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României și Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă în aplauzele sălii.

Dăncilă a participat la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC). Vizita saa în SUA are loc ca urmare a invitației pe care președintele AIPAC, Morton Fridman, și directorul executiv AIPAC, Howard Kohr, au adresat-o prim-ministrului României.

viewscnt
Afla mai multe despre
dancila
ambasada
ierusalim
israel