Daniel Constantin, demis din Guvern săptămâna trecută, a blocat conturile ALDE

Daniel Constantin, demis din Guvern săptămâna trecută, a blocat conturile ALDE
scris 6 apr 2017

Co-președintele ALDE Daniel Constantin a blocat conturile formațiunii după ce conducerea partidului a decis retragerea sprijinului politic și demiterea sa din Guvern, urmând ca sumele să nu poată fi accesate până la clarificarea în instanță a situației.

Potrivit unor surse din ALDE, Daniel Constantin a notificat banca la care formațiunea are deschise conturi spunând că există un proces pe rol, iar reprezentanții unității financiare au decis că până la clarificarea situației sumele nu vor putea fi accesate de nimeni din partid.

”Da, vă confirm că în situația de față conturile nu se pot folosi până la clarificarea juridică în instanță”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, s-a ajuns în această situație după ce Daniel Constantin a contestat la Tribunalul București decizia Delegației Permanente a ALDE de organizare a Congresului în luna aprilie.

”S-a ajuns la o situație de blocaj până când se va soluționa juridic. Săptămâna viitoare sunt primele termene date de Tribunal. Dacă vom câștiga, atunci se va suspenda congresul și situația cu conturile rămâne blocată. Dacă nu vom câștiga, ei vor organiza congres, dar după congres se vor duce la tribunal să înregistreze noul statut și noua conducere. Ele nu vor fi validate, pentru că e un proces pe rol”, au declarat surse din ALDE, apropiate lui Daniel Constantin, pentru News.ro.

Potrivit acestora, Tribunalul va judeca săptămâna viitoare termenul pe fond la contestația depusă de Daniel Constantin împotriva deciziei Delegației Permenanete. Tot săptămâna viitoare, magistrații vor decide dacă vor da sau nu o ordonanță președințială de suspendare a hotărârii de organizare a Congresului.

ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții CITEȘTE ȘI ING mută pe piață cu un comision zero la orice bancomat din lume în anumite condiții

”Dacă se obține ordonanța președințială, se suspendă deciziile Delegației Permanente și nu se poate organiza Congres. Dacă nu se suspendă, oricum se judecă pe fond în mai multe termene și, până la terminarea procesului pe fond, nu se poate înregistra noua conducere. Și asta va dura câteva luni de zile. Câteva luni de zile în care conturile rămân blocate și funcționarea partidului practic e blocată”, au mai declarat sursele citate pentru News.ro.

În conturile bancare ale ALDE sunt virate subvenția lunară acordată de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) partidelor parlamentare, dar și cotizațiile membrilor și donațiile din partea persoanelor fizice și juridice. În luna martie, AEP a virat către ALDE suma de 268.547 lei, în vreme ce în ianuarie și februarie a tranferat câte 82.000 de lei.

Delegația Permanentă a ALDE a decis pe 19 martie convocarea Congresului partidului, în cadrul căruia urmează să fie aleasă noua conducere a formațiunii, pentru data de 21 aprilie. Daniel Constantin a declarat că Delegația Permanentă a fost convocată nestatutar și a anunțat că va contesta în instanță decizia de convocare a Congresului.  

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
daniel constantin
alde