Deputatul Cosmin Șandru, urmărit penal pentru dare de mită cu privire la moțiunea de demitere a Guvernului

Deputatul Cosmin Șandru, urmărit penal pentru dare de mită cu privire la moțiunea de demitere a Guvernului

Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

Deputatul liberal Cosmin Șandru este urmărit penal de DNA pentru că ar fi promis funcții pentru apropiații altui parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. În dosar este vizat și directorul general al Societății de Transport Public Timișoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

DNA anunță, joi, că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții: 

ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și 

BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara, 

în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

”La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice”, a transmis, joi, DNA, într-un comunicat de presă. 

Sursa citată a explicat că, pentru a beneficia de această ”favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

”Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a mai transmis DNA. 

Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat, în 4 octombrie, că parlamentarii formațiunii au depus la DNA o plângere penală, în care îi acuză pe liberalii din tabăra lui Florin Cîțu de șantaj și corupție la nivel înalt, după ce fi încercat să le cumpere votul, la moțiunea de cenzură. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cosmin șandru
dna
pnl