Flutur, validat președinte interimar al PNL, Lucian Bode, secretar general interimar

Flutur, validat președinte interimar al PNL, Lucian Bode, secretar general interimar
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2022

Gheorghe Flutur a fost validat de către liberali, în ședința Biroului Politic Național al PNL, pentru preluarea interimară a funcție de președinte, iar Lucian Bode va fi secretar general interimar al formațiunii. Flutur a adăugat că propunerea pe care ar urma să o valideze Consiliul Național duminică este ca Congresul extraordinar să aibă loc pe 10 aprilie, de la ora 11.00 la Palatul Parlamentului, cu 1.300 de delegați, termenul depunerii moțiunilor pentru candidaturile la șefia PNL fiind 6 aprilie, ora 18.00, iar dezbaterile în organizațiile județene să aibă loc până pe 8 aprilie, ora 22.00. Consiliul Național urmează să convoace oficial Congresul extraordinar al partidului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

UPDATE „Ședință care a ținut cont de evenimentul de ieri, demisia domnului Florin Cîțu și conform statutului PNL, atribuțiunile trebuie luate de un prim-vicepreședinte. Astăzi colegii m-au desemnat pe mine să preiau atribuțiunile interimar până la Congres. A fost un vot în unanimitate. De asemenea, am propus preluarea interimară a funcție de secretar general de către Lucian Bode. Și domnia sa a avut unanimitate la vot. În Consiliul Național va fi vorba de convocarea Congresului extraordinar al PNL doar pentru alegerea președintelui PNL. Propunerea va fi duminica viitoare, ora 11.00, la Palatul Parlamerntului. 1.300 de delegați propunem să fie prezenți. S-a propus Comisia de organizare a Congresului formată din 9 oameni. De fapt o vom propune în CN. De asemenea, mergem spre Consiliul Național cu termene de depunere a moțiunilor, miercuri 6 aprilie, ora 18.00 și apoi dezbaterile în județe până vineri seara, ora 22.00”, a afirmat Gheorghe Flutur, duminică la Parlament.

Producția de gaze a României poate fi insuficientă pentru asigurarea la prețuri reglementate a întregului necesar de la iarnă al furnizorilor populației și CET-urilor CITEȘTE ȘI Producția de gaze a României poate fi insuficientă pentru asigurarea la prețuri reglementate a întregului necesar de la iarnă al furnizorilor populației și CET-urilor

El a mai spus că pentru el responsabilitatea este să fie organizat statutar Congresul PNL.

„Pentru mine cel puțin responsabilitatea pentru mine este să organizăm cum se cuvine Congresul extraordinar al PNL și sigur gestionarea treburilor pe care le avem în partid, în coaliție. PNL propune aceste evenimente într-o succesiune destul de rapidă pentru că avem un context national și international deosebit”, a completat Flutur.

Întrebat dacă va fi candidat unic pentru funcția de președinte al PNL, Flutur a precizat că este libertatea oricărui coleg din partid să candideze.

Comisar UE: Nu va fi recesiune în Europa din cauza Ucrainei, dar creșterea economică va încetini CITEȘTE ȘI Comisar UE: Nu va fi recesiune în Europa din cauza Ucrainei, dar creșterea economică va încetini

ȘTIREA INIȚIALĂ La ședință au participat 55 de liberali din 79, majoritatea votând pentru aceste două opțiuni, au mai spus sursele citate.

Consiliul Național al PNL urmează să se întrunească de la ora 12.00, la Parlament, pentru a convoca Congresul extraordinar al partidului în data de 10 aprilie.

Florin Cîțu și-a înregistrat, sâmbătă, demisia din funcția de președinte al partidului, deoarece colegii nu au participat la ședința BEx al PNL. „Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid”, a afirmat Cîțu, sâmbătă la sediul formațiunii.

La ședința de Birou Executiv convocată de Florin Cîțu au fost prezenți doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan și Cristian Băcanu.

Dan Vîlceanu a anunțat, sâmbătă, că va discuta zilele următoare cu premierul Nicolae Ciucă pentru a își înainta demisia din funcția de ministru al Investițiilor sau Proiectelor Europene. El a adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

Secretarul general al PNL a anunțat, încă de vineri, că sâmbătă, la ședința Biroului Executiv al PNL, că va demisiona din funcția de secretar general al partidului și a precizat că nu vrea să participe la un asemenea bâlci. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pnl
gheorghe flutur
congres