Fostul ministru de finanțe britanic, Rishi Sunak, și-a anunțat candidatura pentru postul de prim-ministru

Fostul ministru de finanțe britanic, Rishi Sunak, și-a anunțat candidatura pentru postul de prim-ministru

Sursa: Facebook

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2022

Rishi Sunak, fost ministru britanic al Finanțelor, a anunțat, duminică, pe Twitter, că este candidat pentru postul de prim-ministru al Marii Britanii, pentru a redresa economia țării și a uni Partidul Conservator, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

“Regatul Unit este o țară mare, dar ne confruntăm cu o criză economică profundă. Alegerea pe care partidul nostru o face acum va decide dacă următoarea generație va avea mai multe oportunități decât ultima. De aceea candidez pentru a fi următorul prim-ministru și lider al Partidului Conservator. Vreau să redresez economia, să unesc partidul nostru și să fac ce trebuie pentru țara noastră”, a notat Sunak, informează News.ro.

El a precizat că Marea Britanie se confruntă cu “provocări” foarte mari. “Dar oportunitățile – dacă facem alegerea corectă – sunt fenomenale. (...) La fiecare nivel al guvernului condus de mine va fi integritate și va fi profesionalism și eu voi munci zi și noapte pentru a-mi face treaba. Vă cer o oportunitate de a ajuta la rezolvarea problemelor. De a conduce partidul nostru și țara înainte, către următoarele alegeri generale, încrezător în rezultatele noastre, fermi în convingeri și gata pentru a conduce din nou”, a adăugat Rishi Sunak.

Boris Johnson și Rishi Sunak - favoriți în cursa pentru fotoliul de premier al Marii Britanii. Boris Johnson s-a întors din Caraibe CITEȘTE ȘI Boris Johnson și Rishi Sunak - favoriți în cursa pentru fotoliul de premier al Marii Britanii. Boris Johnson s-a întors din Caraibe

După demisia lui Liz Truss, rămasă doar 44 de zile la putere, au apărut în prim-plan trei nume pentru postul de premier: ministrul însărcinat cu Relația cu Parlamentul Penny Mordaunt, care și-a anunțat vineri candidatura, Rishi Sunak și Boris Johnson, care a demisionat în iulie din funcția de premier.

Eventualii candidați au termen până luni, la ora 15.00, pentru a-și anunța intenția.

viewscnt
Afla mai multe despre
rishi sunak
candidatură
premier
marea britanie