Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost adus în România, sosind, la ora 11.00, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus de o aeronavă a Forțelor Aeriene Române, în care au fost prezenți membri ai Familiei Regale și membri ai Casei Majestății Sale, arată news.ro.
Pe tot traseul de la Geneva la București au făcut de gardă militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

La Aeroportul Henri Coandă sunt prezenți Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, membri ai familiei regale, reprezentanți ai Președinței, ai Guvernului, ai Parlamentului, ai Armatei și ai Bisericii. Între membrii familiei regale se află și nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, care a sosit printre primii la Aeroportul Otopeni, alături de logodnica sa.
Ceremonia de la Otopeni va avea caracter militar.
La Salonul Oficial va avea loc o ceremonie religioasă, oficiată de Patriarhul Daniel, alături de un sobor de preoți și diaconi.

La ora 11.00, au fost trase clopotele catedralelor, mănăstirilor și bisericilor din întreaga țară.
De la Aeroportul Otopeni, sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai va fi transportat cu mașina la Castelul Peleș, iar la ora 14.00 va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Custodele Coroanei și Familia Regală vor fi prezenți la Sinaia. Programul vizitei oficialităților pentru a transmite condoleanțe la Castelul Peleș este următorul:
- Ora 14-15: Instituția președintelui României, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și ai Parlamentului Republicii Moldova.
- Ora 15-16: Reprezentanții instituțiilor statului, centrale și locale.
- Ora 16-17: Reprezentanții Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale.

- Ora 17-18: Reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.
Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia. Presa va avea acces pe terasa Castelului Peleș și, în anumite intervale orare, în Holul de Onoare.

Miercuri, la ora 18.00, corpul neînsuflețit al Majestății Sale va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal miercuri, 13 decembrie, între ora 21.00 și ora 24.00; joi, 14 decembrie, între ora 08.00 și ora 22.00 și vineri, 15 decembrie, între ora 08.00 și ora 22.00. Intrarea este liberă.
Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugați să respecte următoarele reguli:
- Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.
- Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.
- Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.
- Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

- Să aibă la ei un document de identitate.
- Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.
- Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.
- În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.
Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcționa un post de prim-ajutor.
În ziua de sâmbătă, 16 decembrie, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.
La ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți. Accesul presei este liber.
La ora 11.10, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operațional. De la ora 11.30 la ora 12.45, cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piața Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Piața Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12.50 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul și presa nu vor avea acces în catedrală.
La ora 14.00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piața Unirii, Piața Universității, Piața Romană, Arcul de Triumf, Șos. Kiseleff, Șos. București-Ploiești.
Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale va fi transportat la ora 14.40 cu Trenul Regal de la București la Curtea de Argeș. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României. Prezența presei și a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.
Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localități: Chitila (ora 14.51) – Titu (ora 15.41) – Pitești (ora 16.46).
17.30. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Prezența presei și a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeș.
La ora 17.50, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș. La ora 18.20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
La ora 18.40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală și Regală.
La funeraliile regelui Mihai sunt așteptați, sâmbătă, și regina Sofia a Spaniei, regina Greciei Anne-Marie, prințul Charles al Marii Britanii și zeci de reprezentanți ai marilor familii nobiliare europene. La funeralii este așteptat și regele Filip al Belgiei, al treilea cel mai tânăr monarh european în exercițiu, precum și Prințul Lorenz al Belgiei, Arhiduce de Austria.
Regele Mihai - care împlinise 96 de ani în 25 octombrie - a încetat din viață în 5 decembrie, la reședința sa din Elveția.