Gigantul american Lockheed Martin primește un contract de peste 560 milioane dolari pentru producția de rachete destinate inclusiv României

Gigantul american Lockheed Martin primește un contract de peste 560 milioane dolari pentru producția de rachete destinate inclusiv României
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 25 iun 2019

Departamentul de Apărare din SUA i-a atribuit gigantului american Lockheed Martin un contract de 561,8 milioane de dolari pentru producția de rachete destinate României, Poloniei și Bahrainului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Finalizarea lucrărilor la rachetele sol-sol de tip Army tactical guided missiles, pentru lansatoare de tip MLRS M270 și HIMARS, este estimată pentru 30 iunie 2022.

Atribuirea contractului vine după ce, în martie, Pentagonul a atribuit un contract de producție și furnizare de sisteme lansatoare multiple de rachete (Guided Multiple Launch Rocket Systems – Guided MLRS), capabilitățile fiind destinate acelorași state. Achiziția respectivă are valoarea totală de peste 1,13 miliarde dolari.

EXCLUSIV Interzicerea comunismului. Justiția a obligat un partid anticomunist să elimine din program \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Interzicerea comunismului. Justiția a obligat un partid anticomunist să elimine din program "lichidarea sechelelor totalitarismului marxist" și o referință la "legionari"

Comanda din partea autorităților de la București a venit ca urmare a intrării în vigoare, în februarie anul trecut, a unei legi privind achiziționarea de “Capabilității de sprijin de foc indirect”, aferentă programului de înzestrare „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare”.

Legea a fost adoptată după ce, în 2017, Congresul SUA a aprobat vânzarea unor sisteme mobile de rachete de artilerie (HIMARS) către România în valoare de până la 1,25 miliarde dolari, principalul contractor fiind Lockheed Martin. Printre capabilitățile comandate de statul român se numără 81 de sisteme multiple de lansare de rachete ghidate (GMLRS) de tip M31A1, 81 de GMLRS de tip M30A1, 54 de sisteme tactice (ATACMS) de tip M57, 24 de sisteme de date tactice de artilerie de teren avansate (AFATDS), 15 blindate utilitare HMMWV de tip M1151A1 și 15 blibdate ”Ready 2-Man” de tip M1151A1.

viewscnt
Afla mai multe despre
rachete sua
lockheed martin
rachete
sisteme atacms