Majoritatea parlamentară nu permite Corpului de control al premierului să verifice investițiile din PNDL, prin care sunt dați bani pentru primari

Politic   
Majoritatea parlamentară nu permite Corpului de control al premierului să verifice investițiile din PNDL, prin care sunt dați bani pentru primari

Senatul a respins, marți, o serie de prevederi dintr-o ordonanță de urgență recentă privind organizarea și funcționarea Corpului de control al Prim-Ministrului, eliminând astfel competența acestuia în verificarea obiectivelor și proiectelor de investiții, derulate de autoritățile administrației publice locale din sume alocate de la bugetul de stat, așa cum este cazul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

”Corpul de control al Prim-Ministrului are competență în verificarea obiectivelor și proiectelor de investiții, derulate de autoritățiile administrației publice locale și instituțiile publice subordonate acestora, finanțate din sume alocate de a bugetul de stat, cu respectarea principiului autonomiei locale”, prevede ordonanța.

Urmărește-ne și pe Google News

Senatul, unde PSD deține majoritatea, susținut de UDMR și formațiuni precum Pro România sau ALDE, a eliminat însă prevederea, argumentând că: ”formularea este redundantă, există suficiente instituții de control ale statului care verifică și astăzi acest domeniu (de exemplu: Curtea de Conturi, MDRAP pentru proiectele din PNDL)”.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Noi obligații pentru dezvoltatorii imobiliari. Toate clădirile noi trebuie echipate cu dispozitive de autoreglare a temperaturii și a aerului, dar și cu puncte de încărcare pentru mașini electrice CITEȘTE ȘI Noi obligații pentru dezvoltatorii imobiliari. Toate clădirile noi trebuie echipate cu dispozitive de autoreglare a temperaturii și a aerului, dar și cu puncte de încărcare pentru mașini electrice

Din ordonanță a fost eliminată, totodată, și prevederea potrivit căreia Corpul de control al prim-ministrului are și ”funcția metodologică de coordonare a structurilor cu atribuții de control din cadrul ministerelor și autorităților din administrația publică centrală, cu respectarea independenței operaționale a acestora”.

Senatorii și-au susținut modificarea prin faptul că este vorba de o ”reglementare inexistentă până în prezent în legislație” și ”nu se justifică introducerea unei asemenea noi funcții”.

Proiectul va fi transmis acum spre dezbatere și vot final Camerei Deputaților.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
corp
control
prim-ministru
pndl
verificare
investitii
guvern
parlament
senat