Marius Dunca își anunță demisia din funcția de ministru al Tineretului și Sportului

Marius Dunca își anunță demisia din funcția de ministru al Tineretului și Sportului
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2018

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, că nu va face parte din viitoarea echipă guvernamentală condusă de Viorica Dăncilă. "O să mă retrag, dar o să rămân un partener al sportului și al organizațiilor de tineret", a afirmat Dunca.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Am discutat cu domnul președinte Dragnea și a zis sa mai rămân două luni, dar am zis că trebuie să am grijă și de organizația de la Brașov. Eu nu alerg nici după funcți și nici nu m-am dus după semnături de susținere. Am discutat în fiecare zi cu președintele Dragnea, i-am spus să găsim o persoană care să comunice cu sportivii. Vă anunț că o să mă retrag, dar o să rămân un partener al sportului și al organizațiilor de tineret. Sper că nu i-am dezamăgit pe președinții de federații. Toți mi-au spus să rămân. Am prioritizat federațiile, dar trebuie să ne gândim să investim în viitor și în tineret. Am analizat bine cu mai multe persoane și cu președintele Dragnea, trebuie asumată o responsabilitate, nu e ușor, e foarte greu. E un moment zero, trebuie să ne așezăm toți la masă", a declarat Dunca, citat de news.ro.

Întrebat dacă retragerea sa are o legătură cu integritatea, Dunca a răspuns: "Mă duc să mă ocup și de partid, e o discuție de două luni. Am depus mult efort și am considerat că am dat o direcție sportului, acum avem nevoie de continuitate. Retragerea mea nu are legătură cu integritatea, trebuie să mă ocup și de alte lucruri".

FOTO Aflând că Tudose a demisionat, premierul Japoniei, aflat în premieră în România, a renunțat să mai meargă la Guvern. A avut program de voie, fiind dus la Muzeul Satului CITEȘTE ȘI FOTO Aflând că Tudose a demisionat, premierul Japoniei, aflat în premieră în România, a renunțat să mai meargă la Guvern. A avut program de voie, fiind dus la Muzeul Satului

Fosta atletă Gabriela Szabo, în vârstă de 42 de ani, ar putea prelua portofoliul Ministerului Tineretului și Sportului în Cabinetul Dăncilă, acesta putând fi al doilea mandat al său în fruntea MTS, conform declarațiilor unor surse politice pentru News.ro.

Contactată de News.ro, Gabriela Szabo a spus că nu știe că s-ar afla pe lista posibililor miniștri din cabinetul Dăncilă, refuzând alte comentarii.

În vârstă de 31 de ani, deputatul PSD Ioana Bran este fiica unui om de afaceri din Satu Mare, Ioan Bran, cu investiții în domeniul producerii băuturilor alcoolice. Ea este secretarul Camerei Deputaților.

Vineri, de la ora 11.00, are loc ședința Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, în care va fi decisă componența noului guvern.

FOTO Președintele Klaus Iohannis a schiat în Munții Șureanu din Alba CITEȘTE ȘI FOTO Președintele Klaus Iohannis a schiat în Munții Șureanu din Alba

Marius-Alexandru Dunca a preluat, la 5 ianuarie 2017, postul de ministru al Tineretului și Sportului de la Elisabeta Lipă. Dunca a fcăut parte mai înâtâi din Guvernul Sorin Grindeanu și, după căderea acestuia, în executivul condus de Mihai Tudose, care a demisionat la 16 ianuarie.

Dunca s-a născut la 19 iulie 1980, la Brașov, și a absolvit Universitatea Transilvania în 2004, fiind de profesie inginer mecanic.

Între noiembrie 2006 și noiembrie 2007, el a fost consilier cabinet parlamentar, iar în perioada decembrie 2007 - decembrie 2008 a fost consilier cabinet europarlamentar. Din iunie 2009 până în noiembrie 2009 a fost director coordonator al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov. Din mai 2012 și până în noiembrie 2015, Dunca a lucrat la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, îndeplinind funcțiile de vicepreședinte și ulterior președinte ANPC.

Marius Alexandru Dunca a fost șeful ANPC din februarie 2014 până la 3 noiembrie 2015, când a fost demis de către fostul premier Victor Ponta după tragedia din clubul Colectiv. 

După demiterea de la ANPC, Marius Dunca a fost numit secretar general al Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO). El a mai fost director în cadrul societății Diamond Cleaning Brașov.

Marius Dunca este președintele PSD Brașov și la 11 decembrie 2016 a fost ales senator de Brașov. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dunca
demisie