Merkel: Germania trebuie să crească cheltuielile de apărare pentru a-și respecta obligațiile în NATO. Costul ar fi întregul surplus bugetar

Merkel: Germania trebuie să crească cheltuielile de apărare pentru a-și respecta obligațiile în NATO. Costul ar fi întregul surplus bugetar
scris 25 feb 2017

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat sâmbătă că națiunea trebuie să respecte angajamentele NATO cu privire la creșterea alocărilor bugetare pentru Apărare până la 2% din PIB, pe care în prezent nu le îndeplinește, transmite Reuters.

”Obligațiile trebuie respectate și alte țări din lume ne vor cere să facem asta. Cred că este corect ca Germania să-și îndeplinească obligațiile”, a declarat Merkel la un eveniment de campanie din circumscripția Stralsund, situată în Mecklenburg-Pomerania Anterioară.

Germania este sub o presiune uriașă pentru a spori chelturielile bugetare pentru Apărare, după învestirea președintelui Donald Trump la Casa Albă. Noul șef al statului american a transmis celorlalți membri NATO care nu-și respectă angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru apărare că trebuie să-și îndeplinească obligațiile în cadrul alianței așa cum o fac SUA.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avertizat anterior că germanii ar trebui să-și sacrifice întregul surplus bugetar pentru a atinge obiectivul de 2% din PIB pentru Apărare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
donald trump
angela merkel
aparare
nato