Mesaj din partea lui Putin: Președintele rus a vizitat orașul ucrainean Mariupol, ocupat de armata rusă

Mesaj din partea lui Putin: Președintele rus a vizitat orașul ucrainean Mariupol, ocupat de armata rusă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2023

Președintele rus Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol, oraș ucrainean devastat de bombardamente, a anunțat duminică serviciul de presă al Kremlinului, citat de agențiile de presă ruse, preluate de cele internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Gestul lui Putin vine după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare pe numele președintelui rus și este prima vizită a acestuia în teritoriile ocupate de armata rusă în Ucraina.

Mariupol, oraș-port din Ucraina, fusese sub asediu luni de zile și a fost ocupat de armata rusă în luna mai 2022, relatează Agerpres.

Marea Britanie va ajuta Kazahstanul să dezvolte rute de export care ocolesc Rusia și va importa minerale importante din fosta republică sovietică CITEȘTE ȘI Marea Britanie va ajuta Kazahstanul să dezvolte rute de export care ocolesc Rusia și va importa minerale importante din fosta republică sovietică

Vladimir Putin a mai întreprins sâmbătă o vizită-surpriză în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, pentru a marca nouă ani de la anexare.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul și a făcut un tur al orașului, el însuși la volanul unei mașini.

Turcia promite să insiste pentru prelungirea acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră. UPDATE Acordul a fost prelungit CITEȘTE ȘI Turcia promite să insiste pentru prelungirea acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră. UPDATE Acordul a fost prelungit

Vladimir Putin a discutat cu localnici, a vizitat locuri de interes și a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucție din acest oraș devastat, potrivit aceleiași surse.

viewscnt
Afla mai multe despre
purin
mariupol
ucraina
vizită