Nicolae Ciucă: Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida la prezidențiale

Nicolae Ciucă: Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida la prezidențiale

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2023

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că va candida la alegerile prezidențiale din 2024 dacă partidul îi va cere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, la Prima News, dacă dorește să ajungă președintele țării.

Vodafone a picat. Abonații s-au plâns de lipsa totală a internetului, chiar și a semnalului CITEȘTE ȘI Vodafone a picat. Abonații s-au plâns de lipsa totală a internetului, chiar și a semnalului
  • „Sunt președintele Partidului Național Liberal, partid cu blazon și eu când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri, oamenii m-au întrebat „vă angajați cu noi?” Și am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul.
  • În momentul de față, este o decizie neformalizată. Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida.
  • Într-un congres, într-un Consiliu Național, sunt forurile partidului care vor decide chestiunea aceasta. Știți care este chestiunea. Eu am declarat și mi se pare absolut normal să le spunem oamenilor „fraților, credeți că are rost acum, mai este un an până atunci, să intrăm într-o competiție care nu știm cum se va termina? Are rost să declanșăm această campanie acum?”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Întrebat dacă și-a pus la bătaie funcția în interiorul partidului pentru rezultatul alegerilor europarlamentare, președintele PNL a răspuns: „Nu am pus funcția nimănui la bătaie, pentru că aici este o chestiune sigur, trebuie să ne stabilim niște obiective”.

10 ani de la listarea Romgaz – cea mai mare „îmbulzeală” de pe bursa românească CITEȘTE ȘI 10 ani de la listarea Romgaz – cea mai mare „îmbulzeală” de pe bursa românească
  • „Partidul Național Liberal la Sinaia și-a propus să câștige alegerile. (…) Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare - 27%, zece europarlamentari.
  • Partidul Național Liberal a câștigat alegerile prezidențiale - 64% alegerile locale - 34,5%. Este adevărat s-a întâmplat pe un context, o scădere de zece procente, ceea ce nu se va mai întâmpla la alegerile următoare. Sunt convins că activul de partid care mă ascultă acum înțelege ceea ce vreau să spun”, a susținut Ciucă.

Chestionat dacă l-a informat pe Marcel Ciolacu înainte ca PNL să facă anunțul că va merge singur în alegeri, Ciucă a spus că, dacă este nevoie, vorbesc la telefon „și de cinci ori pe zi”.

Pentru oficializarea candidaturii sale, e nevoie de validare în Consiliul Național, până acum nefiind stabilit un calendar în acest sens, a mai spus Ciucă.

În 3 noiembrie, liberalii au decis, în ședința de la Sinaia, să meargă singuri la alegerile din 2024 și nu într-o alianță cu PSD așa cum inițial lua în calcul conducerea PNL. Cu un vot unanim, PNL a ales varianta candidaturii pe liste proprii în alegerile din 2024, iar Nicolae Ciucă și-a exprimat intenția de a fi candidatul partidului la prezidențiale.

Inițial, președintele PNL, Nicolae Ciucă, și secretarul general Lucian Bode au pledat în interiorul PNL pentru o alianță electorală cu PSD în 2024. O parte a partidului s-a opus acestei idei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae ciucă
pnl
candidatura