Ministrul Energiei din Ucraina: Vom avea suficiente resurse energetice pentru a trece peste iarnă

Ministrul Energiei din Ucraina: Vom avea suficiente resurse energetice pentru a trece peste iarnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2023

Ucraina va avea suficiente resurse energetice pentru a trece peste iarna viitoare, dar o creștere preconizată a atacurilor rusești ar putea perturba rețelele de aprovizionare, a declarat ministrul ucrainean al Energiei, German Galușcenko, sâmbătă seara, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Avem suficiente resurse energetice, în acest sens ne simțim liniștiți. Întrebarea este cât de mult pot afecta viitoarele atacuri aprovizionările”, a declarat Galușcenko pentru televiziunea publică din Ucraina.

În ultimele câteva săptămâni, Rusia a atacat infrastructura ucraineană de 60 de ori, a declarat Kievul miercuri, sporind îngrijorarea că Moscova ar fi început deja o țintire a rețelei electrice pentru a doua iarnă de război.

TABEL Ieftiniri considerabile în acest weekend: 16 bani/l la motorină și 12 bani/l la benzină CITEȘTE ȘI TABEL Ieftiniri considerabile în acest weekend: 16 bani/l la motorină și 12 bani/l la benzină

Iarna trecută, mii de drone și rachete rusești au lovit infrastructura electrică, provocând pene de curent.

Galușcenko a spus că Ucraina se așteaptă ca Rusia să reia atacurile cu drone și rachete în masă asupra infrastructurii energetice, odată ce temperaturile scad și rămân sub zero grade Celsius (32F).

”Temperatura scăzută face rău, desigur. Orice temperatură sub zero deja crește riscurile”, a spus Galușcenko.

Până în prezent, în această toamnă, Ucraina s-a bucurat de o vreme neobișnuit de caldă, dar se așteaptă ca temperaturile să scadă sub zero grade Celsius la Kiev și în alte locuri, săptămâna viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
energie iarna