Propunerile de numire a noilor miniștri PSD vor fi trimise astăzi la Cotroceni de către premierul Mihai Tudose

Propunerile de numire a noilor miniștri PSD vor fi trimise astăzi la Cotroceni de către premierul Mihai Tudose
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2017

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite în cursul zilei de luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniștri votați săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu - ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor și Marius Nica - ministru delegat pentru Fonsrile Europene. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.

"Cred că luni le voi înainta, voi anunța că vin propunerile și să stabilim împreună calendarul depunerii jurământului. Nu am vorbit cu domnia sa încă. Nu există un plan B, nu am plecat de la premisa că respinge propunerile”, a spus premierul Mihai Tudose vineri, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD unde au fost votați cei trei noi miniștri ai cabinetului pe care îl conduce.

Urmărește-ne și pe Google News

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că nu va merge la Palatul Cotroceni pentru a asista la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniștri, scrie News.ro.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Tudose: Noul secretar general al Guvernului este Roxana Bănică CITEȘTE ȘI Tudose: Noul secretar general al Guvernului este Roxana Bănică

"Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindențiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a președintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD", a spus Dragnea.

El s-a arătat deranjat de declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis, care a spus că în politică nu funcționează prezumția de vinovăție, așa cum funcționează în justiție, ci că pentru un politician care merge în fața poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic.

"Am stat cu mâna întinsă până mi-a amorțit. Nu cred că PSD sau eu am făcut instituțional ceva împotriva președintelui Iohannis. Eu nu mai vreau să merg în Palatul Cotroceni", a adăugat Dragnea întrebat despre motivul răcirii relației cu șeful statului.

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării și pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, președintele PSD Constanța, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunțat liderul PSD, la finalul ședinței de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Eduard Lucian Lovin și Bogdan Cristian Iana au fost numiți vicepreședinți ANCOM. Foști directori executivi ai instituției, ei au contestat în instanță deciziile de concediere CITEȘTE ȘI Eduard Lucian Lovin și Bogdan Cristian Iana au fost numiți vicepreședinți ANCOM. Foști directori executivi ai instituției, ei au contestat în instanță deciziile de concediere

Dragnea a spus că a fost un vot în unanimitate, cu o singură excepție, la Paul Stănescu, cu un vot împotrivă din partea lui Nicolae Bănicioiu.

Fostul vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a devenit consilier de stat al premierului Tudose, iar Rovana Plumb va prelua postul de președinte al Comisiei de afaceri europene din Camera Deputaților, unde îl va înlocui pe Victor Ponta, care nu mai este membru PSD.

Miniștrii Sevil Shhaideh și Rovana Plumb și-au dat demisiile joi seară, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, după ce premierul Mihai Tudose anunțase cu câteva zile înainte că membrii Guvernului care au probleme penale vor fi remaniați. Totuși, Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentului din partea ALDE, a rămas în funcție, deși DNA a solicitat începerea urmăririi penale pe numele său, fiind suspectat, alături de trei angajați ai instituției, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcționari publici pe funcții contractuale, astfel încât anumiți candidați agreați de conducerea ministerului să ocupe funcțiile, în detrimentul altora. În 25 august, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a lui Viorel Ilie, solicirtarea fiind însă avizată negativ de Senat.

Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării, are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultății de Agronomie din Craiova și al unui curs de management economic, a fost pe rând, din 1982, când a terminat facultatea, director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina, director Agromec Vișina și președinte al Consiliului Județean Olt, funcție pe care a deținut-o timp de două mandate.

Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, fost comandant de nave de război, conduce de 14 ani Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA) Constanța. El are dublă cetățenie, română și moldovenească, și conduce filiala PSD Constanța din 2015, după demisia lui Radu Mazăre.

Marius Nica, propus și votat, vineri, în ședința Consiliului Național al PSD pentru a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb, a mai deținut acest portofoliu în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcția de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai tudose. psd
cotroceni