Ministrul Mediului, Diana Buzoianu, a anunțat că din cele 41 direcții silvice a Romsilva vor mai rămâne doar 12 direcții silvice regionale, iar numărul total al directoriilor va fi redus cu circa 90%, respectiv de la 2-4 directori per direcție la doar unul.
Reducerea numărului de directori va conduce la o economie de 19 milioane lei, a spus Diana Buzoian.
Reformarea regiei, mai spune ministrul, va presupune și contabilitate,separată pentru activitatea de administrare a pădurilor de cea de exploatare, de întreținere drumuri și valorificare a produselor lemnoase, valorificarea vânatului sau pisiciculturii.

Reorganizarea Romsilva va viza și introducerea unor indicatori de performanță financiară și non-financiară, care pentru prima dată vor fi trecuți în hotărârea de Guvern privind organizarea Romsilva
Astfeș, directorii care vor avea criterii minimale de performanță și număr de ore de formare număr de instruire pe care ar trebui să le aibă anual.

Un argument invocat de ministru pentru refuzul aprobării bugetului era acela că profitul propus a fost de 40 milioane lei, respectiv 10 lei/ha, ceea ce reărezintă o sumă prea mică, în opinia ministrului, prin raportare la cele 4 milioane de hectare de fond forestier administrate.
Ministrul a arătat că are în vedere un plan de reformare a Regiei și de reducere a posturilor de șefi, respectiv din cei 121 de directori și subdirectori vor rămâne doar 17 directori, care vor avea un contract de mandat de 5 ani și indicatori foarte clari de performanță.
Planul de reorganizare a Romsilva prevedea o gospodărire mai efiientă a fonurului forestier, susținea Fechet, astfel încât o direcție silivică să administreze mai puțin de 200.000 de hectare.
Totodată, cele 22 de administrații ale parcurilor naționale se vor uni într-o singură entitate, cu un singur director și cu o singură direcție suport.
Parcul auto și utiliajele regiei vor fi gestionate printr-o aplicație informatică de management al flotei auto, iar conducerea Romsilva va avea un termen 120 de zile pentru a prezenta un plan concret de a informatizare a regiei.

În ianuarie, Mircea Fechet, a declarat că sute de persoane de la Romsilva au beneficiat de prime de pensionare de 500.000 de lei, adică 100.000 de euro, astfel că Guvernul a fost nevoit să promoveze legislație pentru a pune capăt acestora.