Trump vrea recuzarea judecătoarei din procesul său privind alegerile din 2020

Trump vrea recuzarea judecătoarei din procesul său privind alegerile din 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2023

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat că dorește recuzarea judecătoarei care urmează să se ocupe de viitorul său proces la Washington legat de încercarea sa de a inversa rezultatele alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020 și de încurajarea luării cu asalt a Capitoliului la 6 ianuarie 2021, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Nu am cum să am parte de un proces corect cu judecătoarea desemnată pentru acest caz ridicol privind libertatea de exprimare și alegerile corecte", a scris Donald Trump, ca de obicei cu majuscule, pe rețeaua sa de socializare Truth Social, potrivit News.ro.

"Toată lumea știe asta, inclusiv ea. Vom cere imediat ca această judecătoare să fie recuzată, pe motive foarte solide, și, de asemenea, (vom cere) ca (procesul) să fie mutat în afara (Washington) DC", a adăugat fostul președinte, referindu-se la judecătoarea federală Tanya Chutkan și la tribunalul din capitala federală americană.

O NUMIRE ALEATORIE

Judecătoarea Chutkan urmează să se ocupe de cazul care i-a adus lui Donald Trump a treia (și cea mai gravă) inculpare și este cunoscută pentru că i-a condamnat sever pe susținătorii fostului președinte care au participat la asaltul asupra Capitoliului.

Ea a fost desemnată aleatoriu să supervizeze acest caz judiciar de referință în care este implicat fostul președinte, care a fost pus sub acuzare la 1 august pentru conspirație împotriva statului în legătură cu încercările sale de a inversa rezultatul alegerilor din noiembrie 2020.

Fostul șef de stat american a ajuns la Washington în 3 august pentru a pleda nevinovat la cele patru capete de acuzare împotriva sa. O dată a procesului este așteptată la 28 august, deoarece procurorul special Jack Smith, care a investigat cazul, dorește ca procesul să se desfășoare "fără întârziere".

Donald Trump, favorit în alegerile primare ale Partidului Republican în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2024, a fost de asemenea inculpat de justiția federală pentru că ar fi gestionat neglijent documente confidențiale ale Casei Albe. De asemenea, el este urmărit penal în statul New York într-un caz de presupusă fraudă contabilă legată de plăți pentru a cumpăra tăcerea unei foste actrițe porno. Procesele sunt programate pentru lunile martie și mai 2024.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
acuzare
alegeri 2020