Tsipras, reconfirmat la conducerea Guvernului

Tsipras, reconfirmat la conducerea Guvernului
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2019

Premierul grec Alexis Tsipras și-a consolidat miercuri seara poziția la conducerea Guvernului grec, în urma obținerii votului de încredere pe care l-a cerut duminică, după demisia fostului său ministru al Apărării Panos Kammenos, ceea ce deschide calea soluționării contenciosului între Atena și Skopje cu privire la numele Republicii macedonene, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Acest conflict și Acordul de la Prespes - sau Prespa -, compromisul la care au ajuns cele două țări au antrenat, duminică, demisia ministrului Apărării Panos Kammenos și dezertarea unor membri ai partidului acestuia, Grecii Independenți (Anel, dreapta), care făceau parte din coaliția ce-l susținea pe Tsipras, arată news.ro.

Panos Kammenos, care a acceptat să formeze o coaliție cu Tsipras în 2015, nu și-a ascuns niciodată ostilitatea față de acordul încheiat cu Macedonia, apreciind că acest nume constituie o revendicare implictă vizând teritoriul grec.

\ CITEȘTE ȘI "Shutdown-ul" care afectează o parte a administrației federale a devenit cel mai lung din istoria SUA

Ministrul dorea ca numele ”Macedonia” să dispară complet din denumirea fostei republici iugoslave.

Skopje a acceptat ca țara să se numească ”Republica Macedonia de Nord”, pentru a depăși astfel opoziția Atenei față de aderarea țării la Uniunea Europeană și NATO.

Alexis Tsipras a obținut miercuri susținerea a 151 din cei 300 de deputați ai Parlamentului elen.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
tsipras