VIDEO Protecția mediului: Mii de persoane au manifestat la Londra

VIDEO Protecția mediului: Mii de persoane au manifestat la Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2023

Mii de persoane au manifestat la Londra acuzând o pasivitate a Guvernului britanic cu privire la protecția mediului, la apelul grupării ecologiste Extinction Rebellion (XR), cunoscută de la crearea sa în 2018 pentru acțiunile sale inedite, precum blocarea trenurilor de metrou sau a decolării avioanelor, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În ianuarie, Extinction Rebellion a anunțat suspendarea Regatului Unit din aceste operațiuni controversate, preferând mobilizarea pentru o demonstrație de amploare, mai consensuală, contra lipsei de acțiune a executivului de la Londra în domeniul protecției mediului, arată Agerpres.

FOTO Toți rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși. Conducerea - preluată de români, plus un ucrainean fost șef la o rafinărie din Odesa bombardată de armata rusă CITEȘTE ȘI FOTO Toți rușii din fruntea Petrotel Lukoil Ploiești au fost demiși. Conducerea - preluată de români, plus un ucrainean fost șef la o rafinărie din Odesa bombardată de armata rusă

Acum, mii de oameni, în special tineri, s-au reunit pentru această manifestație organizate cu ocazie Zilei Pământului, în districtul londonez Westminster, unde se află parlamentul britanic.

Zeci de alte organizații au răspuns apelului lansat de XR.

''Criza climatică și ecologică nu este ceva care se va produce în viitor, ea este deja aici, o putem vedea prin lipsa notabilă de insecte și animale sălbatice în fiecare primăvară și în fiecare an'', a atras atenția o purtătoare de cuvânt a XR, Zoe Cohen.

VIDEO Controversatul Robert Kennedy Jr., nepotul președintelui american „JFK”, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA CITEȘTE ȘI VIDEO Controversatul Robert Kennedy Jr., nepotul președintelui american „JFK”, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din SUA

Lisa Longstaff, care lucrează la Londra într-un centru de asistență pentru femei, poartă o pancartă cu un mesaj mai polemic: ''Apărăm climatul, dar poliția ne arestează''.

Vineri, un militant din organizația ecologistă Just Stop Oil a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că în octombrie a blocat o arteră de circulație importantă din apropiere de Londra, o pedeapsă de o gravitate excepțională.

La finalul manifestației din districtul Westminster, mai mulți participanți s-au întins pe sol, în liniște, un omagiu adus animalelor sălbatice dispărute de la prima Zi a Pământului, în 1970. Mobilizarea va continua duminică și luni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
poluare