Portofoliul PAID Romania a crescut cu 7,1% în 2016, la 1,7 milioane de polițe. Doar 20% din casele românilor sunt asigurate

Portofoliul PAID Romania a crescut cu 7,1% în 2016, la 1,7 milioane de polițe. Doar 20% din casele românilor sunt asigurate
scris 5 ian 2017

Societatea care emite polițe de asigurare obligatorie a locuinței, PAID Romania, avea un portofoliu de 1,7 milioane de contracte în vigoare la finele anului trecut, în creștere cu 7,1% față de decembrie 2015, reiese din datele publicate de asigurător pe propria pagină web.

În primele 7 luni ale anului trecut, portofoliul PAID Romania a urcat constant, la 1,74 milioane de polițe, după care a coborât la 1,7 milioane de polițe spre finele lunii decembrie 2016.

Anul trecut, societatea a plătit pentru 543 dosare de daună despăgubiri totale de 2,45 milioane de lei, de la 3,1 milioane de lei pentru 1.013 dosare în 2015.

Datele asigurătorul disponibile pe pagina web nu fac referire la veniturile din prime subscrise, dar este de așteptat ca acest indicator să fie în creștere față de 2015, când a atins 134,86 milioane de lei la un portofoliu de 1,59 milioane de polițe.

Angajații francezi pot ignora de la 1 ianuarie emailurile de serviciu în afara programului de lucru CITEȘTE ȘI Angajații francezi pot ignora de la 1 ianuarie emailurile de serviciu în afara programului de lucru

Potrivit legii, toți proprietarii de locuințe au obligația de a încheia o poliță de asigurare, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor) în limita sumei asigurate de 10.000 sau 20.000 euro, în funcție de structura constructivă a locuinței asigurate.

În funcție de suma asigurată, valoarea primei este de 10 euro, respectiv 20 euro.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a fost înființată în septembrie 2009.

LISTA miniștrilor din noul Guvern. Biografia și averea fiecărui ministru CITEȘTE ȘI LISTA miniștrilor din noul Guvern. Biografia și averea fiecărui ministru

Cei mai mari acționari ai asigurătorului sunt Astra (în faliment), Groupama și Gothaer România, fiecare cu o cotă de 15% în capitalul social. Generali România are o participație de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig (fără autorizație), Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Grawe România și UNIQA România dețin câte 5,5% din acțiunile companiei.

Primele polițe emise de PAID, cunoscute și sub denumirea PAD, au fost emise în iulie 2010.

Fondul locativ național numără aproximativ 8,8 milioane de locuințe și, raportat la numărul de polițe, gradul de cuprindere în asigurare se situează sub 20%. 

Proprietarii care nu își asigură locuințele vor fi amendați de autoritățile locale cu până la 500 lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
paid romania
polite
locuinte