Președintele Trump l-a demis în mod neașteptat pe directorul FBI, James Comey

Președintele Trump l-a demis în mod neașteptat pe directorul FBI, James Comey
scris 10 mai 2017

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat în timpul nopții scrisoarea de demitere a directorului Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey. Demiterea acestuia a șocat Washingtonul, iar democrații au acuzat că eliminarea lui Comey are legătură cu investigația condusă de FBI cu privire la legăturile dintre campania Trump și Rusia, relatează BBC.

Însă, demiterea directorului agenției a avut loc la doar câteva ore după ce FBI a recunoscut că Comey a prezentat o serie de informații eronate în Congres cu privire la e-mailurile clasificate descoperite pe dispozitivele lui Anthony Weiner, soțul vicepreședintei de campanie a lui Hillary Clinton, scrie News.ro.

Președintele Trump a precizat în scrisoarea de demitere că este de acord cu recomandarea Procurorului General, Jeff Sessions, care a susținut că ”nu ești capabil să conduci în mod eficient Biroul Federal de Investigații”.

Sessions a explicat că departamentul Justiției este ”angajat să respecte un nivel înalt de disciplină, integritate, precum și statul de drept”, menționând că există nevoia ”unui nou început” la FBI.

Casa Albă a precizat că va începe imediat căutarea unui înlocuitor pentru James Comey, unul dintre puținii directori numiți de administrația Obama și păstrați în funcție de Donald Trump.

Și James Comey a fost surprins de vestea demiterii sale, acesta se adresa agențiilor FBI din Los Angeles, atunci când un membru al echipei sale l-a infomat printr-un bilet că tocmai a fost eliberat din funcție de către administrația Trump.

Inițial, acesta a crezut că este vorba de o farsă și a început să râdă în fața agențiilor FBI din Los Angeles.

Comey a rezistat doar patru ani dintr-un mandat de zece ani la conducerea Biroului Federal de Investigații.

FOTO Mesaj surprinzător afișat de Blue Air: #REZIST CORUPȚIEI DIN ROMÂNIA CITEȘTE ȘI FOTO Mesaj surprinzător afișat de Blue Air: #REZIST CORUPȚIEI DIN ROMÂNIA

Mulți politicieni și-au exprimat surprinderea că directorul agenției ar trebui să fie demis pentru modul în care a gestionat investigația cu privire la e-mailurile lui Hillary Clinton, având în vedere că Trump l-a lăudat anterior pe Comey.

În ultimele zile ale campaniei electorale, Trump l-a catalogat pe Comey drept curajos pentru redeschiderea investigației cu privire la e-mailurile lui Clinton.

”Ceea ce a făcut i-a restabilit reputația”, a concluzionat atunci Trump.

Adjunctul Procurorului General, Rod Rosenstein, a declarat marți că nu poate apăra modul în care directorul FBI a gestionat investigația cu privire la e-mailurile democratei Hillary Clinton.

”Nu înțeleg refuzul său de a accepta judecata aproape universală că a greșit. Aproape toată lumea acceptă că directorul a făcut o serie de erori grave, vorbim de o problemă care-i unește pe oameni”, a precizat Rosenstein.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
trump
fbi
james comey