Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a atribuit prin licitație asocierii SolvIT Networks (lider) și Crucial Systems&Services un contract pentru implementarea Sistemului Informatic Integrat de Eficientizare a Activităților (SIIEA) la nivelul instituției.
Sistemul va deveni operațional peste 6 luni, ianuarie 2024, potrivit datelor din caietul de sarcini.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Finanțat din fonduri europene nerambursabile, contractul a fost semnat pentru suma de 10,71 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 10,73 milioane de lei, fără TVA.
"ANPC este beneficiarul unui contract de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă, care are ca obiect implementarea proiectului "Reducerea poverii administrative pentru cetățeni și mediul de afaceri în domeniul protecției consumatorilor", cod SIPOCA 743/MySMIS2014+ 130054. Proiectul își propune reducerea poverii administrative pentru cetățeni si mediul de afaceri in domeniul protecției consumatorilor prin implementarea unui sistem informatic integrat care sa permită gestionarea uniforma si coerenta a informațiilor din cadrul instituției solicitante", scrie în caietul de sarcini.

Noul sistem IT va optimiza fluxurile de lucru si proceselor operaționale ale ANPC și va conduce la creșterea nivelului de pregătire, cunoștințe si abilitați ale personalului din cadrul ANPC, precum și asigurarea accesului online la serviciile furnizate de ANPC pentru cetățeni și mediul de afaceri.
Cu activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), SolvIT Networks a consemnat în 2022 afaceri de 61,1 milioane de lei și un profit net de 11,64,03 milioane de lei. Compania este controlată de Constantin Sebastian Iliescu - 29%, Ionuț Emil Ertene - 29%, Mihai Scemtovici - 29% și Sorin Cristian Tudora - 13%.
Crucial Systems&Services desfășoară activități de repararea calculatoarelor și a echipamentelor periferice și a consemnat anul trecut un business de 13,2 milioane de lei.
Proprietarii firmei sunt Elena Andreea Avrigeanu - 50% și Bogdan Mihaiță Moldoveanu - 50%, conform chttp://www.termene.ro.