S&T Romania și Trencadis depășesc Vodafone, NTT și IBM într-o licitație privind informatizarea învățământului. Elevii vor avea acces la o bibliotecă națională virtuală, dar peste doi ani

S&T Romania și Trencadis depășesc Vodafone, NTT și IBM într-o licitație privind informatizarea învățământului. Elevii vor avea acces la o bibliotecă națională virtuală, dar peste doi ani
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 dec 2021

Asocierea formată din S&T România (lider) și Trencadis Corp au câștigat, în urma unei licitații, contractul pentru realizarea unei biblioteci virtuale educaționale (EduLib). Finanțat integral din fonduri europene, proiectul a fost atribuit pentru 182,964 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 182,994 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La procedură au depus oferte și Vodafone România, al doilea jucător local pe piața serviciilor de telefonie mobilă, și asocierile formate din Invite Systems (lider), NTT Data România, Vlarity Solutions și Connections Consult. Subcontractorii Vodafone România sunt IBM România - 40% și Educația Profesorilor SRL - 2%.

În cazul asocierii conduse de S&T România, subcontractanții sunt Ascendia - 8,88%, Cyberllence Inovație - 8,69% și Software Imagination&Vision - 18,9%, companie desprinsă din Siveco România.

S&T Romania câștigă în fața Orange România licitația pentru modernizarea sistemului de emitere a pașapoartelor CITEȘTE ȘI S&T Romania câștigă în fața Orange România licitația pentru modernizarea sistemului de emitere a pașapoartelor

EduLib va reprezenta o platformă digitală cu resurse educaționale deschise, cu preponderență pentru nivelul gimnazial, facilitându-se liberul acces la manuale electronice, alături de alte resurse educaționale electronice precum jocuri sau materiale auxiliare.

"Obiectivul general al proiectului PLATFORMĂ DIGITALĂ CU RESURSE EDUCAȚIONALE DESCHISE (EDULIB) (Biblioteca virtuală) este crearea unui mediu coerent integrat, administrat și protejat, centralizat, pentru a răspunde nevoilor specifice utilizării resurselor de e-content, de interes educațional ca resurse critice pentru procesul educațional modern", se arată în anunțul licitației.

Proiectul va fi finalizat după 18 luni de la data semnării contractului, în iunie 2023.

S&T România, contract important cu statul. Licitație câștigată în fața unor nume mari, ca Vodafone, Star Storage, NTT CITEȘTE ȘI S&T România, contract important cu statul. Licitație câștigată în fața unor nume mari, ca Vodafone, Star Storage, NTT

Înființată printr-o hotărâre de guvern din 1998, Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (ARNIEC) administrează și dezvoltă rețeaua RoEduNet care asigură servicii de comunicații de date pentru instituțiile de cercetare și academice de toate gradele din România. În context european, Agenția este membru al consorțiului GEANT, rețeaua care interconectează toate rețelele pentru cercetare și educație din țările membre ale Uniunii Europene.

Subsidiara locală a grupului austriac S&T, unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C, a consemnat în 2020 o cifră de afaceri de 217,7 milioane de lei, în urcare cu 2,1% față de 2019, iar profitul net a atins 917.607 lei, de la un minus de 211.180 lei în urmă cu un an. Compania a înregistrat profit net ultima dată în 2015.

Vodafone, NTT Data, S&T România și Trencadis Corp se bat pe un contract al Registrului Comerțului de aproape 140 milioane lei CITEȘTE ȘI Vodafone, NTT Data, S&T România și Trencadis Corp se bat pe un contract al Registrului Comerțului de aproape 140 milioane lei

Cu sediul în Baia Mare, Trencadis Corp a fost înființată în 2007, are peste 70 de salariați și a consemnat afaceri de 99,33 milioane de lei în 2020, de la 116,19 milioane de lei în 2019.

Profitul net a urcat la 3,02 milioane de lei, de la 2,1 milioane de lei în 2019.

Compania este controlată de Alexander N. Capital Management SRL - 63,95%, Carlo Robert Burci (fiul lui Cristian Burci) - 9,69% și Mihaela Moldovan - 3,88%. Alexander N. Capital Management SRL este controlată integral de Radu Negulescu.

Omul de afaceri Frank Timiș a intrat în acționariat în toamna anului 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
arniec
licitatie
biblioteca virtuala
s&t romania
trencadis
ascendia