Persoanele singure cu venituri reduse, precum și alte categorii de consumatori casnici de electricitate aflați în sărăcie energetică vor beneficia de sprijin de la stat, sub forma unui tichet de valoare denumit tichet de energie, pentru a-și plăti facturile de curent electric, după eliminarea plafonării prețurilor finale, de la 1 iulie 2025, potrivit unui document guvernamental prezentat anterior de Profit.ro și prezentat acum de Guvern.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, anunță comasarea mai multor instituții publice, pentru scăderea costurilor statului.
Tăierea sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare până la un cuantum maxim de 300 lei brut, aproximativ 172 lei net/lună - anunțată de Profit.ro - este total nejustificată și sfidează angajații care se expun la riscuri de vătămare pe durata exercitării atribuțiilor de serviciu, transmite Sindicatul din România al Polițiștilor Europeni - Europol.
Rețelele de traficanți fac milioane de lire sterline angajând oameni din străinătate, cunoscuți sub denumirea de “ticket pullers”, conform unei investigații BBC.
Electrica Furnizare anunță că, începând cu luna iulie 2025, autentificarea cu codul ATM nu va mai fi disponibilă pentru transmiterea indexului autocitit prin intermediul TelVerde, precum și pentru accesarea meniului interactiv Call Center Electrica Furnizare.
Sporul acordat bugetarilor pentru condiții periculoase sau vătămătoare va fi limitat la 300 de lei brut lunar pentru toate categoriile de personal plătit din fonduri publice, prevede un proiect de ordonanță de urgență obținut de Profit.ro. UPDATE Informațiile Profit.ro au fost confirmate de Ministerul Muncii.
Divizia IT din România a companiei germane Preh, furnizor pentru Porsche, Mercedes și Tesla, va concedia 50 de angajați din totalul de 378 din centrele din Brașov și Iași.
PPC, care a preluat afacerile Enel în România, anunță o nouă ofertă de preț, de asemenea unul promo, ofertat pentru o perioadă limitată.
Polițiștilor și cadrelor militare, inclusiv celor aflate în rezervă, le va interzis să exercite o funcție sau să presteze un serviciu în sectorul privat care să presupună desfășurarea de activități cu caracter militar ori de securitate privată, în zone de conflict armat, precum și să desfășoare activități de recrutare, instruire sau consultanță pentru societăți sau companii militare ori de securitate private prezente în zone de conflict armat, cu excepția celor încredințate de autoritățile statului român. În caz contrar riscă închisoare și decăderea din drepturi.
Confiscarea specială în cazul infracțiunii de camătă va viza atât sumele de bani împrumutate, cât și dobânda obținută prin săvârșirea infracțiunii, prevede un proiect legislativ, analizat de Profit.ro, care a primit avizul comisiilor de specialitate și urmează să primească votul final al Parlamentului.