Atac în forță împotriva evaziunii: Guvernul va înființa structuri de poliție judiciară fiscală în unități ale Parchetului

Atac în forță împotriva evaziunii: Guvernul va înființa structuri de poliție judiciară fiscală în unități ale Parchetului

Guvernul va crește forța procurorilor implicați în combaterea evaziunii fiscale și va înființa în acest scop, conform unui document consultat de Profit.ro, structuri de poliție judiciară fiscală în mai multe unități de Parchet, care să îi sprijine direct și fără intermediari pe procurori.

Structurile de poliție judiciară fiscală vor primi avizul Guvernului cel târziu în luna septembrie.

Argumentul principal al Executivului pentru înființarea unor astfel de structuri este eficientizarea activității Parchetelor în combaterea evaziunii fiscale.

"Este avută în vedere constituirea, în cadrul unor unități de Parchet, în funcție de competența materială în domeniul cercetării evaziunii fiscale, a unor structuri de poliție judiciară care să sprijine în mod direct și nemijlocit procurorii în demersul lor specific. În acest fel, vor fi asigurate resursele necesare unităților de Parchet pentru instrumentarea cauzelor de evaziune fiscală, cu respectarea confidențialității cercetării și urmăririi penale", se arată în document.

Fiscul vrea să distribuie semne de carte și brelocuri pentru a reduce percepția negativă a populației privind corupția din instituție CITEȘTE ȘI Fiscul vrea să distribuie semne de carte și brelocuri pentru a reduce percepția negativă a populației privind corupția din instituție

Guvernul așteaptă la acest moment ca Ministerul Justiției să vină cu un plan pentru înființarea unor astfel de structuri de poliție judiciară fiscală.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
guvern
parchet
politia judiciara
evaziune