DECIZIE Sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele și cafenelele - redeschise în București într-o anumită limită

DECIZIE Sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele și cafenelele - redeschise în București într-o anumită limită
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2021

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis duminică redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor și cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 - 21.00, iar măsura va intra în vigoare de luni. Rata de infectare pentru Capitală duminică este de 2,62 la mia de locuitori, potrivit informațiilor transmise de DSP București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Incidența a fost sâmbătă sub 3 la mia de locuitori, aceasta fiind 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98. Pe viitor, într-un scenariu când rata de incidență va fi de 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcționarea sălilor de spectacol și a restaurantelor la o capacitate de 50% și desfășurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanți, a anunțat prefectul Capitalei Alin Stoica.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

„În această ședință a fost luată hotărârea de a trece în scenariul de sub 3 la mie. Știm că rata de incidență a coborât constat, în ultimele 48 de ore. Astăzi incidența este 2,62, astfel încât poate fi permisă funcționarea sălilor de spectacol redus la 30% din capacitate și este permisă funcționarea restaurantelor la interior, la fel la o capacitate la 30%. Acest măsuri vor intra în vigoare începând de mâine. Toți operatorii economici, inclusiv sălile de spectacol și restaurantele vor avea programul până la orele 21.00 și se menține desigur restricția de circulație în afara locuințelor după ora 22.00”, a afirmat Stoica, la finalul ședinței CMBSU de duminică.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Întrebat de ce este menținută restricția de circulație între orele 22.00 și 5 dimineața, prefectul Capitalei a răspuns: „Pentru că încă suntem pe o incidență destul de mare. Evident că venim de la o incidență de 7 și acum mi se pare 2,62 o incidență mică, dar suntem încă în scenariul galben. Asta înseamnă că există pericolul ca lucrurile să se poată întoarce și nu vrem să se întâmple lucrul acesta. Vrem ca lucrurile să evolueze spre bine și să ajungem la o rată de infectare cât mai mică și lucrul acesta se poate realiza prin menținerea măsurilor de siguranță sanitară și evident prin vaccinare. Concentrarea noastră va fi în principal pe zona de vaccinare, dar vom menține măsurile de siguranță sanitară”.

El a vorbit și despre următorul scenariu când rata va fi de 1,5 la mia de locuitori și vor fi alte măsuri de relaxare cum ar fi deschiderea sălilor de spectacol și a restaurantelor la o capacitate de 50% și permiterea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanți.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

„Următorul prag stabilit de experții epidemiologi este de 1,5 la mia de locuitori și acolo vor interveni o serie de relaxări, așa cum sunt deja prevăzute în legislație. De exemplu sălile de spectacol și restaurantele vor putea funcționa la o capacitate de 50% și vor putea fi permise de exemplu evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanți, gen concerte. Trebuie să ținem cont de faptul că actuala hotărâre de Guvern privind starea de alertă urmează să fie și ea revăzută la 30 de zile de când a fost dată, adică undeva pe 13 mai și atunci vom observa și deciziile pe care le va lua Guvernul, în urma discuțiile în Comitetul interministerial care a fost creat”, a conchis Stoica.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00 fără a depăși 30% din capacitatea maximă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu excepția desfășurării activității de comercializarea a biletelor de tip LOTO, pariuri și lox, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Organizarea și desfășurarea activității cu publicul în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spațiului. Este interisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Este obigatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice”, arată decizia de duminică a CMBSU.

viewscnt
Afla mai multe despre
virus