Peste 155.000 de absolvenți ai clasei a XII-a s-au înscris pentru a susține bacalaureatul, care a început luni, cu proba de Limba Română. Elevilor le este măsurată temperatura la intrare, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius. Va fi organizată o sesiune specială, în 6 iulie, pentru elevii aflați în izolare sau confirmați pozitiv cu noul coronavirus.
UPDATE Niciun caz de elev care să aibă temperatură peste 37,3 grade nu a fost raportat luni în București la proba la Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București.
UPDATE 2 ora 15.29 Ministerul Educației revine cu noi date - Un absolvent, din județul Bistrița-Năsăud, a avut temperatura peste 37,3 și va susține examenul în etapa specială. Totodată, 85 de candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
”Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, marți, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidați, dintre care aproximativ 123.800 candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 candidați din promoțiile anterioare. În Capitală vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați”, anunță Ministerul Educației.
Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00), numele și a prenumele candidatului fiind anonimizate.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.