Inedit - Un antreprenor a găsit soluția pentru lipsa forței de muncă: A construit o mică pușcărie și angajează deținuți

Inedit - Un antreprenor a găsit soluția pentru lipsa forței de muncă: A construit o mică pușcărie și angajează deținuți
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2024

Un antreprenor care deține o fermă de porci în județul Arad a venit cu o soluție inedită pentru a compensa lipsa forței de muncă din sectorul agricol. Astfel, printr-un parteneriat public-privat cu Penitenciarul Arad, a construit o mică pușcărie unde vor locui permanent mai mulți deținuți care vor lucra la ferma de porci.

Practic este vorba de o secție externă cu 30 de locuri a Penitenciarului Arad care va funcționa în cadrul fermei de porci din localitatea Variașu-Mare, aflate la circa 20 de kilometri de municipiul Arad, la granița cu Ungaria, unde vor ajunge doar deținuți care erau repartizați la regimul semi-deschis și care nu au comis infracțiuni cu violență, scrie Agerpres.

TABEL Noi scumpiri ale benzinei și motorinei. Cotațiile țițeiului, la cel mai înalt nivel din ultima lună CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri ale benzinei și motorinei. Cotațiile țițeiului, la cel mai înalt nivel din ultima lună
Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit reprezentanților Penitenciarului Arad, mica pușcărie a fost amenajată în totalitate de proprietarul fermei, oferind locuri de cazare „la cele mai înalte standarde”.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Deținuții care vor locui și vor lucra la fermă au fost selectați, pentru că a fost interes mare din partea acestora. Ei vor fi plătiți conform reglementărilor, iar 40% din venitul realizat le va rămâne, în timp ce 60% va constitui venit la bugetul de stat. (Proiectul) include 30 de locuri de cazare la cele mai înalte standarde, pentru persoanele private de libertate custodiate în regim semideschis, care muncesc în cadrul acestei firme, precum și spații destinate activităților de reintegrare socială. Mesele zilnice vor fi asigurate de Penitenciarul Arad”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Andrei Băețan.

Conform acestuia, deținuții vor lucra doar în abatorul fermei, în procesul de prelucrare a cărnii de porc, și vor fi păziți de personalul penitenciarului.

viewscnt
Afla mai multe despre
porci
ferma
penitenciar