Intervenții pentru astuparea digului de protecție Carasuhat - Mahmudia. 200 hectare - inundate

Intervenții pentru astuparea digului de protecție Carasuhat - Mahmudia. 200 hectare - inundate

Sursa: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iun 2023

Autoritățile tulcene continuă intervențiile pentru astuparea breșei produse în urmă cu câteva zile în digul de protecție aflat în zona Carasuhat – Mahmudia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea a anunțat duminică, că în zona respectivă sunt aduse pietre de mare tonaj pentru a astupa breșa din dig.

“Se intervine cu mijloace navale specifice cu gabarit mărit (două gabare și o macara plutitoare de mare tonaj), pentru astuparea breșei creată în urmă cu câteva zile în digul de protecție a zonei renaturate Carasuhat - Mahmudia. În zona afectată sunt duse pietre de mare tonaj, acestea fiind necesare pentru a crea o baza solidă lucrărilor de sigilare a spărturi din digul de protecție. Au fost pregătite aproximativ 1000 de tone de piatră care, în acest moment sunt transportate cu mijloacele navale amintite”, a anunțat ISU Tulcea.

Sursa citată a menționat că din estimările făcute de către autoritățile locale, suprafața afectată de inundații este de aproximativ 200 de hectare.

Digul din zona Carasuhat – Mahmudia a cedat joi după amiază.

“Pe fondul nivelurilor ridicate ale Dunării din ultima perioadă (faza II- apa este la jumătatea digului), precum și din cauza acțiunii erozionale ale valurilor create de ambarcațiuni, digul a cedat ieri după-amiază, formându-se o breșă de circa 6-8 metri”, a transmis Administrația Națională Apele Române.

Apele Române au mai anunțat că populația nu este afectată, iar locuințele nu sunt în pericol de a fi inundate.

viewscnt
Afla mai multe despre
delta dunării
breșă
dig protecție