Ministrul Educației, Daniel David, s-a declarat îngrijorat că prea mulți copii nu sunt parte a sistemului de educație obligatoriu (4-18 ani), arătând că nu doar că le irosim potențialul bun de inteligență/creativitate, ci le și reducem șansele unei vieți mai bune.
Ministurl Educației a transmis un mesaj pe Facebook, cu prilejul începerii înscrierilor la creșă/grădiniță/servicii complementare de educație timpurie. ”Dragi părinți, oameni ai educației și autorități locale, luni, 26 mai 2026, încep înscrierile la creșă/grădiniță/servicii complementare de educație timpurie. O îngrijorare pentru mine ca ministru nu este doar faptul că unii dintre cei care ajung în sistemul de educație nu pot trece de o zonă de analfabetism funcțional. Această realitate și cauzele acesteia le înțelegem tot mai bine și sunt în proces de corectare”, subliniază ministrul, scrie News.ro.
Daniel David precizeză că, ”așa cum a arătat și în recentul „Raport asupra educației și cercetării din țară” (Raportul QX), o îngrijorare mare este că prea mulți copii nu sunt parte a sistemului de educație care este acum obligatoriu (4-18 ani), fie ca urmare a abandonului, fie a faptului că nu au fost înscriși, iar prin acest lucru nu doar că le irosim potențialul bun de inteligență/creativitate, ci le și reducem șansele unei vieți mai bune”.
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

”În lumea care vine, educația va face tot mai mult diferența între cei care vor avea succes și/sau o viață bună și cei care vor fi pierzători. De aceea, vă încurajez pe toți să vă mobilizați pentru a le putea oferi tuturor copiilor eligibili ai țării posibilitatea de a intra măcar în sistemul obligatoriu de educație, unde avem deja infrastructura necesară”, arată ministrul în mesaj.
”Știu că încă mai avem de lucru pentru a asigura toată infrastructura necesară și/sau disponibilă la standardele pe care ni le dorim - mai ales la nivel de creșe, dar și la celelalte niveluri -, dar haideți să construim împreună simultan infrastructura și mentalitatea că educația este cea mai bună cale spre succesul și/sau bunăstarea socială”, transmite David.