Ministrul Sănătății: Sistemul sanitar românesc nu întâmpină dificultăți în gestionarea refugiaților ucraineni. Circa 80 de persoane sunt internate în momentul de față în spitalele din România

Social   
Ministrul Sănătății: Sistemul sanitar românesc nu întâmpină dificultăți în gestionarea refugiaților ucraineni. Circa 80 de persoane sunt internate în momentul de față în spitalele din România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că sistemul sanitar din România nu întâmpină dificultăți în gestionarea cetățenilor veniți în țară în contextul războiului din Ucraina, arătând că mai puțin de o sută de refugiați sunt internați, în acest moment, în spitalele românești.

„În momentul de față, numărul de solicitări la nivelul sistemului de sănătate este redus. Au fost 107 solicitări la serviciile de ambulanță, 177 de persoane s-au prezentat la unitățile de primiri urgențe și circa 80 de persoane  sunt internate în momentul de față în spitalele din România”, a declarat Rafila sâmbătă după amiază, într-un briefing de presă al Guvernului, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta a arătat că fiind vorba despre un număr redus de solicitări, sistemul medical românesc nu se confruntă cu probleme privind acordarea asistenței sanitare cetățenilor veniți din Ucraina.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Alexandru Rafila a subliniat că autoritățile sunt interesate „în mod deosebit” de posibilitatea de a face evaluări medicale celor care ajung în centrele gestionate de ISU, astfel încât să poată fi identificați cei care intră în țară și mai ales copiii care suferă de boli transmisibile.

„Nu avem probleme deosebite până în momentul de față în ceea ce privește afecțiuni pentru care suntem alerți, dar nu trebuie să fim exagerați, în ceea ce privește posibilitatea de apariție a unor cazuri de poliomielită sau de difterie pe teritoriul României. Știm că în Ucraina, din cauza acoperirii vaccinale reduse exista acest pericol și au existat probabil și cazuri de infecție care nu știm în ce măsură au fost evidențiate de autoritățile ucrainene, dar autoritățile de sănătate publică colaborează cu Inspectoratele județene pentru situații de Urgență încât să poată să evalueze orice caz suspect legat de aceste boli transmisibile”, a adăugat Rafila.

Acesta a menționat că și pacienții oncologici care vin din Ucraina pot primi asistență medicală în centrele specializate din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul sanatatii
alexandru rafila
ucraina
sanatate
refugiati