O agenție imobiliară din București anunță că începe să vândă proprietăți și în bitcoin

O agenție imobiliară din București anunță că începe să vândă proprietăți și în bitcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2017

O agenție imobiliară din București, specializată în tranzacționarea de proprietăți în ansambluri rezidențiale noi, anunță că începe să vândă proprietăți și în bitcoin, argumentând operațiunea prin creșterea popularității monedei virtuale și ca efect al solicitărilor investitorilor străini pe piața imobiliară din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Astfel, prețurile apartamentelor vor fi exprimate direct în bitcoin și vor fi actualizate zilnic. Prețurile încep de la 4 bitcoin.

Date transmise Profit.ro: Fiscul a vândut în 8 ani prin executare silită case de 8,4 milioane lei finanțate prin Prima Casă. Unde au fost pierdute cele mai multe locuințe CITEȘTE ȘI Date transmise Profit.ro: Fiscul a vândut în 8 ani prin executare silită case de 8,4 milioane lei finanțate prin Prima Casă. Unde au fost pierdute cele mai multe locuințe

Bitcoin este un sistem de plată electronică, o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor. Din august 2017, criptomoneda și-a mărit valoarea cu peste 300%, de la 5.000 dolari, iar în februarie 2018, conform analizelor, ar urma să depășească pragul de 30.000 dolari.

Bitcoin a atins vineri un nou nivel record de aproape 18.000 de dolari, pe platforma de tranzacționare Bitstamp, înregistrând o creștere de 9%, în pofida avertismentelor tot mai numeroase legate de riscurile investițiilor într-un instrument financiar extrem de volativ și speculativ.

Creșterea de peste 1.700% înregistrată de moneda virtuală în acest an a provocat îngrijorări că piața este într-o bulă speculativă care s-ar putea sparge într-o manieră spectaculoasă. Bitcoin s-a apreciat numai în decembrie cu aproape 80%, fiind pe cale să marcheze cea mai bună lună, în termeni procentuali, după decembrie 2013.

Vineri, bitcoin a atins un maxim de 17.900 de dolari pe platforma belgiană Bitstamp.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
bitcoin