Oprescu s-a folosit în instanță de numele SRI și STS

Social   
Oprescu s-a folosit în instanță de numele SRI și STS

Primarul general suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a invocat diverse instituții cu atribuții în zona siguranței naționale, dar și numele unui rival politic, în încercarea de a convinge judecătorii că este sincer.

 Oprescu a ales să se bazeze pe ceea ce el numește sinceritate, în încercarea de a-i convinge pe judecătorii Curții de Apel București că nu a luat mită. Astfel, primarul general suspendat al Capitalei a ținut să le transmită judecătorilor că până și concurenții din politică l-au avertizat că va fi arestat. “De șapte ani vede cu proprii ochi că niciunei puteri politice nu i-a convenit că era independent, că nu avea stăpân, că nu i se dădeau ordine. În urmă cu două săptămâni, Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, i-a spus că i se pregătește ceva, dar că nu marșează la asemenea chestiuni, după care a plecat: precizează că nu l-a crezut”, arată judecătorii Curții de Apel București, în motivarea prin care au respins contestația lui Sorin Oprescu împotriva deciziei de arestare. Este vorba despre Marian Petrache, secretar general al PNL.

Urmărește-ne și pe Google News

Primarul Capitalei a încercat să îi convingă pe judecători că un ofițer SRI l-ar fi pus în gardă, cu privire la o arestare iminentă. Oprescu a declarat, în instanță, “că i-a spus domnului Popa (Bogdan Cornel Popa, șeful Administrației Cimitirelor - n.r.)  să nu mai vină cu Grenadă (fostul său șofer - n.r.) la Ciolpani, deoarece înainte cu, două, trei zile la inculpat  în birou a venit dl. Sasu cu o rugăminte domestică, însoțit de un prieten ofițer SRI care avea o rugăminte tot pentru o problemă domestică și l-au întrebat daca știe ceva de Grendă, iar ofițerul i-a spus că acesta ar putea avea probleme și să aibă grijă”.

Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

Întrebat de ce deținea un aparat de bruiaj al interceptărilor telefonice, Oprescu a afirmat că l-ar fi primit de la un “consilier general“ de la STS, aparat pe care nu l-a folosit vreodată. Nu a nominalizat, însă.

Primarul general a încercat astfel să îi convingă pe judecători că nu ar fi luat mită, în condițiile în care până și oameni din serviciile de informații și rivali politici l-au tot avertizat că instituțiile statului îl monitorizează.

Curtea de Apel a considerat necredibile afirmațiile primarului Sorin Oprescu și a respins contestația sa împotriva mandatului de arestare.

viewscnt
Afla mai multe despre
oprescu
sri
sts
pnl
arestare
dna