Persoanele căutate pe Google în 2015: Liudmila Putina în Rusia și Obama în Kenya. România iese în față cu Salam

Persoanele căutate pe Google în 2015: Liudmila Putina în Rusia și Obama în Kenya. România iese în față cu Salam
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2015

Fosta soție a președintelui Rusiei, Liudmila Putina, a fost principala persoană de interes în căutările din acest an pe Google pentru ruși, în timp ce locuitorii din Kenya cu acces la internet au căutat informații despre președintele american Barack Obama, care i-a și vizitat pentru a descoperi locul de naștere al tatălui său, în celelalte state la mare căutare fiind fotbaliștii Messi și Ronaldo și vedetele Kim Kardashian, Nicki Minaj și Rihanna. România s-a evidențiat în acest top cu manelistul Florin Salam, cea mai căutată persoană pe computerele românești în 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În fiecare an, Google prezintă un top al celor mai căutate personalități din întreaga lume, iar datele pentru acest an relevă că, la nivel mondial, cele mai multe persoane cu acces la internet au căutat informații despre actrița și vedeta TV Kim Kardashian și despre fotbalistul echipei FC Barcelona Lionel Messi. Ambii au fost pe primul loc în topul căutărilor din 26 de țări, conform revistei americane Time.

Kardashian, care în acest an a născut un băiețel și și-a expus public viața sentimentală din ultimii ani, a fost căutată în principal pe computerele din Franța, Norvegia, Qatar, Noua Zeelandă, Polonia, Turcia, Lituania, Finlanda, Australia, Suedia, Canada, Armenia, Marea Britanie, Azerbaidjan Cipru și Statele Unite, în timp ce Messi, cu un nou sezon reușit la Barcelona, a fost principalul subiect de interes în țări sărace în care fotbalul ocupă un loc important ca interes, respectiv Cuba, Ciad, Congo, Senegal, Nigeria, Sudan, Liberia, Gabon, Haiti, Sierra Leone, Somalia, Turkmenistan, dar și în Argentina, țara sa natală.

Pe locul trei în acest inedit top se află un alt fotbalist, portughezul Cristiano Ronaldo. Jucătorul lui Real Madrid a fost pe primul loc în căutările pe Google din 21 de țări, precum Mozambic, Burkina Faso, Luxemburg, Spania, Etiopia, Angola, Georgia, Maroc, Portugalia, Kosovo, Albania, Ungaria, Afganistan.

Starurile pop Nicki Minaj, cu o ascensiune puternică în acest an, în care a cântat pentru prima dată alături de Beyonce, și Rihanna, care și-a postat pe contul de socializare numeroase fotografii provocatoare, s-au remarcat în state ca Zambia, Africa de Sud, Trinidad Tobago, Belize, respectiv în Madagascar și Vanuatu.

România s-a evidențiat în acest top cu manelistul Florin Salam, care se recomandă și ca Florin Fermecătoru', prezent în mai multe emisiuni TV mondene, în timp ce vecinii noștri din Republica Moldova și Ucraina, care au depășit un an greu din punct de vedere politic, au fost mult mai interesați să afle informații despre președintele Rusiei, Vladimir Putin. În schimb, rușii au fost mult mai interesați să afle ce se mai întâmplă cu fosta soție a lui Putin, Liudmila Putina, motiv pentru care au și căutat informații despre ea pe Google.

Tenismanul elvețian Roger Federer, încă în topul ierarhiei mondiale, a fost urmărit de compatrioții săi, premierul grec Alexis Tsipras i-a ținut cu sufletul la gură pe internauții greci interesați să afle dacă țara lor mai rămâne în Uniunea Europeană sau intră în colaps financiar, iar președintele american Barack Obama, care în vara acestui an a vizitat Kenya, țara natală a tatălui său, a fost cel mai vânat subiect pe internet de către kenyeni.

Harta tuturor statelor cu indicarea celor mai căutate persoane pe Google în acest an poate fi consultată aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
cutari
romania
salam