Persoanele vaccinate cu două doze nu transmit aproape niciodată virusul - studiu SUA

Persoanele vaccinate cu două doze nu transmit aproape niciodată virusul - studiu SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2021

Persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului nu transmit aproape niciodată virusul, arată noi studii făcute în SUA. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite, a afirmat că ultimele date arată că cei inoculați nu se îmbolnăvesc și nici nu poartă virusul SARS-CoV-2.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile împotriva Covid-19, Pfizer și Moderna, sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19, ceea ce înseamnă ca persoanele vaccinate sunt protejate și îi protejează, la rândul lor, pe cei din jur, notează Bussines Insider, preluat de Digi 24.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Directorul CDC a facut referire la un studiu la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19. Cercetarea a avut loc în perioada decembrie 2020 - martie 2021, iar datele au relevat doar trei cazuri de infectare cu Covid-19 între cei care au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin. De partea cealaltă, 161 dintre participanții la studiu, care nu au fost imunizați, s-au infectat cu COVID-19.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Analiza a fost făcută pe baza vaccinurilor dezvoltate de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna, cele două autorizate în Statele Unite, iar CDC a concluzionat că ambele au capacitatea de a reduce cu până la 90% infectările cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice. Marele plus al acestui studiu, spun experții americani, este faptul că cei vaccinați nu ar reprezenta un pericol pentru cei din jur.

viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin
sua