Românii sunt printre cei mai mulțumiți din UE cu viața pe care o duc

Românii sunt printre cei mai mulțumiți din UE cu viața pe care o duc

Sursa: Unsplash, Elisa Photography

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 feb 2024
În 2022, populația din UE și-a evaluat satisfacția generală față de viață la o medie de 7,1 puncte, pe o scară de la 0 (foarte nemulțumit) la 10 (foarte mulțumit), arată un sondaj al biroului european de statistică, Eurostat. 
 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.
România ocupă unul dintre primele locuri în UE în ceea ce privește satisfacția legată de viață, relevă sondajul citat:
VIDEO&FOTO Lucrări reluate la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu 130 de muncitori și 100 de utilaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Lucrări reluate la un nou drum expres în România. Constructorul român a venit cu 130 de muncitori și 100 de utilaje

De menționat este faptul că vorbim de un indicator subiectiv al bunăstării, care este colectat ca parte a statisticilor UE privind venitul și condițiile de viață, însă nu depinde neapărat de situția finaciară.

Cele mai ridicate grade de satisfacție au fost înregistrate în Austria (7,9), Finlanda, Polonia și România (fiecare cu 7,7), Belgia și Olnada (ambele cu 7,6). Cel mai scăzut nivel de satisfacție era în Bulgaria (5,6), țara vecină fiind urmată de Germania (6,5) și Grecia (6,7). 

INFOGRAFIC Cât de ieftin mai este să trăiești în România și cu cât s-a scumpit viața în alte state europene CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Cât de ieftin mai este să trăiești în România și cu cât s-a scumpit viața în alte state europene

În toate țările, cu excepția Bulgariei, ratingurile medii de satisfacție în ceea ce privește viața au fost peste 6, ceea ce înseamnă că majoritatea persoanelor din UE s-au declarat mai degrabă mulțumite decât nemulțumite.

Satisfacția în viață poate fi influențată de numeroși factori, cum ar fi vârsta, nivelul de educație, situația familială și financiară, precum și de diversitatea experiențelor, alegerilor, priorităților și valorilor unui individ, notează Eurostat. 
 
viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
romania
satisfactie
calitatea vietii
multumire
sondaj eurostat