Tichete-cadou pentru angajați de Ziua Bărbatului

Tichete-cadou pentru angajați de Ziua Bărbatului
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2023

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță un proiect prin care și bărbații pot primi tichete cadou de ziua lor, care este în 19 noiembrie, în condițiile în care în prezent Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou femeilor pe 8 Martie, când este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii. Firea argumentează că ”galitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Vin cu o veste bună pentru bărbații și băieții noștri. Am inițiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului - 19 noiembrie. Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci și despre cele ale bărbaților, discriminați mai puțin ce-i drept. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați. De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaștem și situațiile în care domnii sunt dezavantajați”, anunță Firea, precizând că împreună cu echipa sa de a Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în colaborare cu specialiștii ANES, propune o modificare a Codului fiscal ”favorabilă și domnilor”.
Legea 22/2016 stabilește ca date oficiale 8 Martie - Ziua Femeii și 19 noiembrie - Ziua Bărbatului.

Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența: Retailerii au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ CITEȘTE ȘI Singura fabrică românească de ciocolată și-a cerut insolvența: Retailerii au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ

Codul fiscal permite angajatorilor să ofere tichete cadou doamnelor și domnișoarelor pe 8 Martie, cu ocazia Zilei Femeilor, scrie News.ro.

”Ne dorim, printr-un proiect de modificare a Codului Fiscal, ca angajatorii să poată acorda și domnilor un astfel de tichet în valoare de 300 de lei, scutit de impozite. Singura condiție este ca acest beneficiu să fie prevăzute în contractul de muncă, fie el colectiv sau individual, sau în regulamentul intern al instituției. Prin acest proiect, inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și pe care îl lansăm în dezbatere publică, continuăm demersurile Guvernului României de promovare a principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați la nivel național. Politicile publice în acest domeniu trebuie să aducă îmbunătățiri semnificative asupra vieții sociale și, în principal, să corecteze acele atitudini și comportamente care ar putea determina excluderea sau marginalizarea persoanelor”, conchide Gabriela Firea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ziua bărbatului
tichete-cadou