Talibanii ordonă demnitarilor să își concedieze fiii angajați în instituțille guvernamentale din Afganistan

Talibanii ordonă demnitarilor să își concedieze fiii angajați în instituțille guvernamentale din Afganistan
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2023

Liderul talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a ordonat oficialilor afgani să își concedieze rudele pe care le-au angajat în funcții guvernamentale, potrivit BBC. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Decretul lui Hibatullah Akhundzada spune că oficialii ar trebui să înlocuiască fiii numiți sau alți membri ai familiei și să se abțină de la angajarea rudelor pe viitor.

Talibanii au concediat unii membri ai personalului superior când au preluat puterea în 2021, în timp ce alții au fugit.

Au existat acuzații conform cărora personal fără experiență a fost angajat pe baza legăturilor lor personale.

Ciolacu, despre ce înseamnă program de guvernare bazat pe ”patriotism economic” CITEȘTE ȘI Ciolacu, despre ce înseamnă program de guvernare bazat pe ”patriotism economic”

Presa islamică afgană, cu sediul în Peshawar, Pakistan, a relatat că decretul a urmat acuzațiilor potrivit cărora mai mulți oficiali talibani înalți și-ar fi numit fiii în roluri în cadrul guvernului.

O fotografie a decretului a fost postată sâmbătă pe pagina de Twitter a Oficiului pentru Afaceri Administrative.

Afganistanul s-a confruntat cu o criză economică și umanitară din ce în ce mai adâncă de când talibanii au pătruns în Kabul și au recâștigat controlul asupra țării.

Forțele militare străine se aflau în țară de două decenii, ducând un război care a ucis zeci de mii de oameni și a strămutat alte milioane.

De atunci, au fost aplicate sancțiuni asupra membrilor guvernului taliban, activele băncii centrale în străinătate au fost înghețate și majoritatea finanțărilor externe au fost suspendate, întrerupând un sprijin economic.

Florin Cîțu: Coaliția PSD-PNL a făcut la fel de mult rău românilor cât guvernarea Liviu Dragnea. Vreau să discutăm ieșirea de la guvernare CITEȘTE ȘI Florin Cîțu: Coaliția PSD-PNL a făcut la fel de mult rău românilor cât guvernarea Liviu Dragnea. Vreau să discutăm ieșirea de la guvernare

Se estimează că Afganistanul dispune de resurse naturale, inclusiv gaze naturale, cupru și pământuri rare, în valoare de peste 1 miliard de dolari, dar aceste rezerve rămân neexploatate din cauza deceniilor de tulburări din țară.

Tratamentul femeilor de către guvernul taliban a indignat comunitatea internațională și a sporit izolarea acestei țări, în timp ce economia se prăbușește.

Educația femeilor și fetelor este deosebit de controversată. În prezent, fetelor și femeilor li se interzice accesul la școlile secundare și universitățile din cea mai mare parte a Afganistanului.

viewscnt
Afla mai multe despre
afganistan
taliban
concedia
fii
angajat
instituție
guvern
demnitar