UE și giganții internetului Google și Meta măresc cooperarea pentru combaterea răspândirii urii online

UE și giganții internetului Google și Meta măresc cooperarea pentru combaterea răspândirii urii online
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2022

Miniștrii europeni de justiție și giganții tehnologici Google și Meta au convenit vineri că este nevoie de un cadru legal clar pentru a intensifica cooperarea împotriva răspândirii urii online, a declarat ministrul francez al justiției, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Rețelele de socializare și platformele online se confruntă cu o serie de propuneri legislative de ambele maluri ale Atlanticului, care le vor cere să facă mai mult pentru a contracara discursul instigator la ură și dezinformarea online, scrie News.ro.

În UE, Digital Services Act i-ar obliga pe giganții tehnologiei să facă mai mult pentru a combate conținutul ilegal de pe platformele lor, cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală pentru nerespectare.

”Este timpul să adoptăm o legislație a UE, astfel încât platformele să nu aibă ultimul cuvânt. Avem nevoie de un cadru clar, precis, care să respecte libertatea de exprimare”, a spus Eric Dupond-Moretti, care a găzduit întâlnirea în orașul Lille, din nordul Franței.

Pandemia de Covid, cu acces limitat la restaurante, a schimbat și modul în care oamenii mănâncă: Snack-urile înlocuiesc mesele tradiționale CITEȘTE ȘI Pandemia de Covid, cu acces limitat la restaurante, a schimbat și modul în care oamenii mănâncă: Snack-urile înlocuiesc mesele tradiționale

Consilierul juridic principal al Google, Kent Walker, care a participat la întâlnire, a declarat pentru Reuters, într-un comentariu trimis prin e-mail, că compania a salutat planurile UE de a facilita schimbul de dovezi digitale.

”Credem că regulamentul e-Evidence creează un precedent internațional pozitiv pentru sprijinirea nevoilor de aplicare a legii, asigurând în același timp confidențialitatea și procesul echitabil pentru utilizatori”, a spus Walker, care este președinte pentru Global Affairs și director juridic la Google.

Twitter nu a trimis un reprezentant, fapt criticat de Dupond-Moretti înaintea întâlnirii.

”Va mai fi un scaun, va fi gol, iar în fața acestui scaun va fi eticheta Twitter, pentru a arăta că nu sunt acolo și pentru a regreta”, a spus el. 

Agresorii vor purta brățări electronice care le vor monitoriza mișcările prin GPS. Poliția a lansat licitația pentru sistemul informatic CITEȘTE ȘI Agresorii vor purta brățări electronice care le vor monitoriza mișcările prin GPS. Poliția a lansat licitația pentru sistemul informatic

Twitter a spus că nu trimite un reprezentant din cauza propriilor reguli pentru Covid-19, dar că s-a angajat pe deplin să coopereze cu autoritățile pentru a face internetul mai sigur.

Twitter a pierdut luna trecută un proces din Franța privind discursul instigator la ură, judecătorii spunând că trebuie să dezvăluie detalii despre ceea ce face pentru a combate ura online din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
meta
ura online