ULTIMA ORĂ Ciucă: Guvernul nu își va asuma majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani

ULTIMA ORĂ Ciucă: Guvernul nu își va asuma majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Guvernul nu a discutat și și nu poate să-și asume răspunderea pe majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani, a transmis premierul Nicolae Ciucă, contrazicând astfel declarații în acest sens ale purtătorului de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Pentru că am avut câteva semnale legate de o asumare la nivelul Guvernului vis-a-vis de prelungirea vârstei de pensionare la 70 de ani, aș vrea sa anunț că nu este deloc adevărat. Nici măcar nu am avut o discuție la nivelul acesta și din tot ceea ce știm până la acest moment, este vorba de o posibilitate ca benevol dacă cineva dorește să rămână în activitate până la 70 de ani. Guvernul nu a discutat și și nu poate să-și asume răspunderea pe un astfel de demers”, a spus Nicolae Ciucă.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, a arătat că cine dorește poate rămâne în activitate până la 70 de ani, dar nu s-a discutat nici în coaliție, nici în guvern de majorarea vârstei de pensionare.

”Așa este, nici în coaliție, nici în guvern nu am avut această discuție. Posibilitatea ca o persoană să rămână în câmpul muncii există și acum în lege, poate opta. Bineînțeles există și o bonificație dacă rămâne în serviciu și nu încasează pensia. Putem discuta dacă mărim sau nu acea bonificație sau să vedem în această reformă a pensiilor (...) alte prevederi”, a spus Budăi, care a adăugat că nu susține un astfel de proiect. 

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

Purtătorul de cuvânt la PNL Ionuț Stroe a precizat că în ședința Biroului Executiv al partidului au fost discuții despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul, dar și despre posibilitatea pensionării la 70 de ani, însă o decizie în acest sens va fi luată în interiorul coaliției de guvernare.

„Este vorba despre o inițiativă a Ministerului Muncii într-un cu totul alt context politic față de cel din acest moment. Este și motivul pentru care am socotit că cel mai înțelept lucru și cel mai la îndemână lucru este să discutăm această chestiune în cadrul coaliției și să luăm o decizie în cadrul coaliției de guvernare. Nu se pune în acest moment problema modificării vârstei de pensionare sau a blocării cumulului pensiei cu salariul. După ce vom avea discuția în coaliție și în cadrul guvernării vom ieși cu o decizie”, a afirmat Ionuț Stroe la Parlament.

Conducerea PNL a discutat în ședință despre mai multe măsuri precum interzicerea cumulului pensie salariu și majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani, au precizat surse liberale pentru News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
pensie
majorare
varsta
ciuca
guvern
pnl
psd
budai