ULTIMA ORĂ Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede dublarea alocației pentru copii

ULTIMA ORĂ Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede dublarea alocației pentru copii
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2020

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care prevede dublarea alocației pentru copii adoptată de Parlament la finele anului trecut.

Legea va intra în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României. 

Dublarea alocațiilor a fost adoptată în decembrie anul trecut cu 179 voturi pentru, 0 împotrivă, 29 de abțineri, în timp ce 3 deputați nu au votat.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

Potrivit modificării adoptate de Parlament, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora;

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Ministrul Sănătății a numit un nou președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România CITEȘTE ȘI Ministrul Sănătății a numit un nou președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România

Majorarea alocației de stat pentru copil are loc după ce, în februarie, tot în plenul Parlamentului, de data asta la presiunea PNL, a fost votată creșterea alocației începând cu 1 martie 2019.

Ministrul Finanțelor Publice a precizat că dublarea alocației de stat ar avea un impact bugetar de 6 miliarde lei, ceea ca ar conduce la un deficit de 4,1-4,3% din PIB.

Premierul Ludovic Orban a declarat însă, vineri, că, în urma discuției cu președintele Klaus Iohannis, cel mai probabil, dublarea alocației pentru copii, adoptată de Parlament la finele anului trecut, va fi amânată până când vor exista resursele bugetare pentru aplicarea majorării.

viewscnt
Afla mai multe despre
alocatie
copil
stat
dublare
parlament