ULTIMA ORĂ Vodafone, Telekom, Orange acceptă să furnizeze autorităților date despre locul unde se află utilizatorii, în contextul pandemiei

ULTIMA ORĂ Vodafone, Telekom, Orange acceptă să furnizeze autorităților date despre locul unde se află utilizatorii, în contextul pandemiei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 mar 2020

Vodafone, Deutsche Telekom, Orange și alți 5 operatori de telecomunicații au acceptat să furnizeze date privind localizarea utilizatorilor către autoritățile europene, conform grupului de lobby GSM Association (GSMA). Datele ar urma să fie utilizate pentru combaterea crizei generate de coronavirus. Au fost voci care și-au exprimat, în ultimele săptămâni, îngrijorarea cu privire la utilizarea tehnologiei de către guverne pentru a monitoriza persoanele aflate în carantină, existând temeri privind supravegherea populației de către stat.

Susține-i pe cei din linia întâi cu un simplu SMS CITEȘTE ȘI Susține-i pe cei din linia întâi cu un simplu SMS
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acordul de a furniza date către Comisia Europeană a fost semnat și de Telefonica, Telecom Italia , Telenor, Telia și A1 Telekom Austria, care s-au întâlnit luni cu Thierry Breton, comisar european pentru piață internă și servicii.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare CITEȘTE ȘI Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare

Marți, premierul Orban a anunțat că Guvernul pregătește cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) o aplicație care să permită monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu sau în carantină.

Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult CITEȘTE ȘI Firmele care nu-și pot onora contractele din cauza pandemiei COVID-19 ar trebui să renegocieze cu partenerii. Va fi o explozie de dosare în instanță, iar soluționarea cazurilor de forță majoră sau de impreviziune poate dura foarte mult

Implementarea unui sistem european de monitorizare a utilizatorilor de smartphone-uri pentru limitarea pandemiei ar fi o premieră. Până acum, astfel de măsuri au fost implementate (sau au existat discuții pentru implementarea lor) doar la nivel național. Spre exemplu, potrivit The Guardian, guvernul britanic poartă discuții cu BT, proprietarul operatorului EE, pentru folosirea datelor colectate de telefoanele mobile în scopul verificării eficienței măsurilor de izolare.

Au fost însă voci care și-au exprimat, în ultimele săptămâni, îngrijorarea cu privire la utilizarea tehnologiei de către guverne pentru a monitoriza persoanele aflate în carantină, existând temeri privind supravegherea populației de către stat, potrivit Reuters.

Comisia Europeană spune că utilizatorii vor fi sub protecția anonimatului, iar datele despre locul unde aceștia se află sau se deplasează vor fi agregate și folosite pentru măsuri de combatere a răspândirii noului coronavirus.

Totodată, un oficial european a precizat că datele vor fi șterse după soluționarea crizei.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
deutsche telekom
orange
monitorizare
coronavirus
masuri coronavirus
date
protectia datelor
confidentialitate
supraveghere