VIDEO Elevi români, campioni mondiali la robotică, în SUA

VIDEO Elevi români, campioni mondiali la robotică, în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2024

Echipa de robotică AICitizen a Colegiului „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a câștigat campionatul mondial de robotică First Tech Challenge, care s-a desfășurat în perioada 17 – 20 aprilie, la Houston, în Statele Unite ale Americii, a anunțat coordonatorul echipei, profesorul Tiberiu Oprea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Echipa focșăneană a ajuns în finală în alianță cu alte două echipe, The Clueless din San Diego și California și Texpand din CapeTown, South Africa, AICitizen fiind echipa Căpitan, arată Spotmedia.

Angajat al Depoului Brașov, premiat de CFR Călători. Un mecanic de locomotivă a evitat impactul cu un convoi cu autospeciale SMURD. A primit echivalentul a trei salarii CITEȘTE ȘI Angajat al Depoului Brașov, premiat de CFR Călători. Un mecanic de locomotivă a evitat impactul cu un convoi cu autospeciale SMURD. A primit echivalentul a trei salarii

Tot în finală a ajuns și o altă echipă din România, Ro2D2 din Ploiești, care a a făcut alianță cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia și Hawk - Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieștenii fiind, de asemenea, echipa Căpitan a alianței.

Alianța celor de la AICitizen a câștigat cu scorul de 400 la 374.

La festivitatea de premiere, elevi din mai multe țări au strigat „România!” și au sărbătorit victoria elevilor din Focșani:

Reacția IKEA la acuzațiile de distrugere a pădurilor din România CITEȘTE ȘI Reacția IKEA la acuzațiile de distrugere a pădurilor din România

Echipa AICitizen este formată din 12 elevi.

La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
elevi
robotica