VIDEO Război în Ucraina: Patru civili uciși în bombardamente

VIDEO Război în Ucraina: Patru civili uciși în bombardamente

Foto: Kherson OVA

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2023

Trei civili au fost uciși sâmbătă în bombardamente rusești asupra orașului Herson din sudul Ucrainei, iar un alt civil a murit în regiunea estică Donețk, au declarat oficiali regionali, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Guvernatorul regional Oleksandr Prokudin a declarat că trei persoane, inclusiv o femeie în vârstă, au fost de asemenea rănite în timpul bombardamentelor de artilerie asupra orașului Herson, scrie News.ro.

"Astăzi, ocupanții ruși au lovit din nou Herson. Pe un drum din Mikolaivski, în apropierea unui magazin, resturile unui obuz au ucis trei persoane", a declarat Prokudin pentru televiziunea ucraineană, adăugând că o mașină, mai multe autobuze și o proprietate comercială au fost avariate.

Ucraina a recucerit Hersonul în luna noiembrie, după aproape opt luni de ocupație rusă. Forțele Moscovei cuceriseră Hersonul la scurt timp după începerea invaziei pe scară largă din Ucraina. Zona se află acum sub un bombardament aproape constant din partea forțelor rusești retrase pe partea opusă a fluviului Dnipro.

Pe de altă parte, Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Donețk, a declarat că o persoană a fost ucisă și cel puțin trei civili au fost răniți în orașul Kostiantinivka în urma mai multor bombardamente rusești care au avut loc în cursul zilei. Regiunea Donețk a cunoscut unele dintre cele mai grele lupte de când Rusia a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
invazie rusia