Speranțe de bine pentru vară. RATB pune aer condiționat în 359 tramvaie și troleibuze cu peste 20 milioane euro

Speranțe de bine pentru vară. RATB pune aer condiționat în 359 tramvaie și troleibuze cu peste 20 milioane euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 4 dec 2017

Regia Autonomă de Transport București (RATB) vrea să doteze cu sisteme de climatizare 100 de troleibuze și 259 tramvaie și a primit trei oferte pentru modernizarea vehiculelor de transport, valoarea celor trei licitații fiind estimată la 20,2 milioane de euro, fără TVA.

Pentru modernizarea troleibuzelor, procedură estimată la 2,6 milioane de euro, asocierea formată din Icom Trading & Consulting Arad și Astra Bus Arad a depus singura ofertă.

Urmărește-ne și pe Google News
RATB menține vie flacăra speranței: va avea 150 de autobuze cu aer condiționat peste 2 ani CITEȘTE ȘI RATB menține vie flacăra speranței: va avea 150 de autobuze cu aer condiționat peste 2 ani
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În cazul tramvaielor, ofertanții înscriși sunt Termoport București, Meximpex București și asocierea formată din Astra Vehicule Arad și Icom Trading & Consulting Arad.

În luna august, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că, din cele aproximativ 1.000 de autobuze pe care le deține RATB, doar jumătate sunt dotate cu aer condiționat, iar în unele nu funcționează, dar își exprima speranța că această vară va fi "ultima vară în care în București nu se poate circula civilizat".

La acest moment, nu toate autobuzele din parcul RATB sunt dotate cu instalații de aer condiționat, motiv pentru care, vara, cele fără aer condiționat pot fi comparate cu adevărate saune. Pe de altă parte, sunt și șoferi care refuză să pornească instalația de climatizare, pentru a se încadra în planul lunar de consum stabilit de RATB.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
modernizare
tramvaie
troleibuze
aer conditionat