STS construiește un centru de date pentru Ministerul Justiției. Cinci oferte pentru un buget de 35 milioane lei

STS construiește un centru de date pentru Ministerul Justiției. Cinci oferte pentru un buget de 35 milioane lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 ian 2024

Con-A Operations, Construcții Erbașu și asocierile formate din Asgo Telecom (lider) și Radcom, T.T.&CO Solaria Grup (lider), Euras și Atelierul Arhitext, respectiv Constructim (lider) și ETA2U s-au înscris la o licitație organizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru proiectarea și construirea unui imobil cu destinație de centru de date TIER IV în localitatea Giroc (județul Timiș), potrivit datelor remise pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Achizitia are ca obiect proiectarea și execuția de lucrări pentru realizarea unui centru de date și spații administrative cu destinatia de "IMOBIL CU DESTINAȚIE SPECIALĂ – CENTRU DE DATE TIER IV", în vederea desfășurării în condiții optime a activităților curente ale instituției și va permite acomodarea infrastructurii tehnice, a sistemelor informatice si de monitorizare/management precum și a echipelor de administrare, inclusiv personalul care îl va deservi", scrie în anunțul de participare al licitației.

Lucrările de execuție se referă la construirea imobilului centru de date și spații administrative cu regim de înălțime P+2E+Eth.

"Lucrările de execuție se referă inclusiv la amenajări exterioare ale curții, împrejmuirea incintei la limita de proprietate, bazin subteran pentru rezerva de apă, toate instalațiile aferente, racorduri și branșamente care să asigure funcționalitatea dorită. Infrastructura și suprastructura de rezistență a clădirii se compun din: fundații tip radier general din beton armat, cadre de beton armat, realizate din stâlpi de beton armat și planșee alcătuite din grinzi și plăci; scările se vor realiza în varianta de beton prefabricat, iar compartimentările interioare din materiale ușoare de tip gips-carton", mai scrie în anunț.

STS vrea să cumpere radiorelee. Cinci oferte pentru un contract estimat la 8,4 milioane de euro CITEȘTE ȘI STS vrea să cumpere radiorelee. Cinci oferte pentru un contract estimat la 8,4 milioane de euro

Clădirea va fi echipată cu sistem de voce-date, sistem detecție si semnalizare incendiu, sistem de supraveghere video, sistem de control acces, sistem de avertizare la efracție a clădirii, sistem BMS, racord telecomunicații din 2 direcții redundante.

Potrivit informațiilor publice, licitația a fost estimată la 35,6 milioane de lei, fără TVA. Contractul va dura 16 luni de la data atribuirii.

După finalizarea lucrărilor, STS va livra centrul de date către Ministerul Justiției, fiind parte a proiectului "Dezvoltarea și optimizarea infrastructurii de date pentru sectorul judiciar – Justice Data Centers (J-DCs)", finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai multe detalii AICI.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
centru de date
oferte
licitatie
ministerul justitiei
giroc
timis