Synotech Global Services Romania va amenaja în Brașov un centru de date pentru Ministerul Justiției

Synotech Global Services Romania va amenaja în Brașov un centru de date pentru Ministerul Justiției
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 13 feb 2024

Synotech Global Services Romania va livra către Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) echipamente IT pentru amenajarea unui centru de date TIER III în Brașov, contractul fiind semnat pentru suma de 20,7 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 21,3 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Compania a fost singurul ofertant la procedura organizată de STS. Contractul se va derula pe o perioadă de 11 luni.

"Centrul de Date al Ministerului Justiției Brașov care va fi amenajat prin prezenta achiziție este proiectat pentru a asigura cerințele tehnice și legale de continuitate a activității și recuperare în caz de dezastru (business continuity/ disaster recovery). Centrul de date Brașov va asigura găzduirea sistemelor informatice aparținând autorităților publice care deservesc cetățenii/mediul de afaceri și reprezintă o facilitate care găzduiește și alte sisteme informatice și de comunicații aparținând STS. În acest sens, Centrul de Date Brașov va fi populat cu unități IT&C care vor asigura resurse hardware și software pentru furnizarea de servicii informatice și de comunicații", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Eazy Asigurări aduce un CEO cu experiență pentru intrarea pe piața RCA, anunțată de Profit.ro CITEȘTE ȘI Eazy Asigurări aduce un CEO cu experiență pentru intrarea pe piața RCA, anunțată de Profit.ro

Centru de date de la Brașov este parte a proiectului "Dezvoltarea și optimizarea infrastructurii de date pentru sectorul judiciar – Justice Data Centers (J-DCs)", finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Mai multe detalii AICI.

STS mai are în derulare pentru acest proiect o licitație pentru un centru de date în județul Timiș. Detalii AICI.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.

Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.

Trei firme vor asigura securitatea cibernetică a viitoarei platforme de cloud guvernamental. Contractele depășesc 40 milioane lei CITEȘTE ȘI Trei firme vor asigura securitatea cibernetică a viitoarei platforme de cloud guvernamental. Contractele depășesc 40 milioane lei

Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.

Synotech Global Services Romania a fost înființată în anul 1994, desfășoară activități de comerț cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și software-ului (cod CAEN 4651) și este controlată de Carolina Manuela Popescu - 70% și Walter Haralambie Hagigalinis Cor - 30%.

În 2022, profitul net a atins 5,046 milioane de lei la afaceri de 46,669 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
centru de date
oferte
licitatie
ministerul justitiei
giroc
timis