Traduceri mai precise în limba română cu Google Translate, în urma schimbării tehnologiei

Traduceri mai precise în limba română cu Google Translate, în urma schimbării tehnologiei
scris 19 apr 2017

Google Translate a anunțat miercuri că traducerile în limba română vor fi mai precise datorită schimbării tehnologiei utilizate, prin trecerea de la traducerea de cuvinte disparate și bucăți de text la traducerea frazelor întregi.

Google Translate va utiliza tehnologia “traducere neurală” (în original „neural translation”), disponibilă și pentru traducerile din română în engleză și invers.

“În spatele acestei tehnologii se află un proces intens de dezvoltare de tip machine learning. Acest lucru generează traduceri care sună mult mai aproape de modul în care oamenii vorbesc, în special atunci când sunt traduse fraze întregi”, se arată într-un comunicat emis miercuri de Google.

EXCLUSIV Ilia, Siveco: Lipsa proiectelor IT finanțate cu bani europeni a redus afacerile în 2016. Compania este profitabilă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ilia, Siveco: Lipsa proiectelor IT finanțate cu bani europeni a redus afacerile în 2016. Compania este profitabilă

Noul tip de traducere va funcționa automat în toate locurile unde Google Translate este disponibil.

“În prezent este disponibil pe aplicația de Android sau iOS, pe domeniul translate.google.ro și prin Google Search. În curând se va regăsi și în soluția de traducere automată a paginilor din Chrome. Româna se alătură astfel celorlalte limbi care beneficiază de tehnologia de traducere neurală. Obiectivul este ca, în cel mai scurt timp, toate cele 103 limbi acoperite de Google Translate să treacă la noua tehnologie de traducere”, se mai arată în comunicatul Google.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google translate
traducere
romana