Tranzacție pregătită - Aeroporturi București ia în calcul vânzarea acțiunilor deținute la Romprest Service, Romanian Airport Services și Globe Ground România

Tranzacție pregătită - Aeroporturi București ia în calcul vânzarea acțiunilor deținute la Romprest Service, Romanian Airport Services și Globe Ground România
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 iul 2022

Compania Națională Aeroporturi București ia în calcul vânzarea participațiilor deținute la compania de salubritate Romprest Service și companiile de handling Romanian Airport Services și Globe Ground România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarii CN Aeroporturi București sunt Ministerul Transporturilor - 80% și Fondul Proprietatea - 20%, conform termene.ro.

Blue Air rămâne încă un an în concordat preventiv, un mecanism de prevenire a insolvenței. Acționarul principal preia și atribuțiile de director general CITEȘTE ȘI Blue Air rămâne încă un an în concordat preventiv, un mecanism de prevenire a insolvenței. Acționarul principal preia și atribuțiile de director general

Compania are o participație de 10% din Romprest Service, 13% din Globe Ground Romania și 33,18% din Romania Airport Services.

Cumulat, cele trei compani au consemnat în 2021 un business de 398,2 milioane de lei, din care Romprest Service a contribuit cu 311,4 milioane de lei.

Anul trecut, profitul cumulat al celor trei societăți a atins 25,3 milioane de lei, din care 16,4 milioane de lei revine Romprest Service.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea în februarie 2010 și administrează cele două aeroporturi principale ale României, respectiv Aeroportul Internațional Otopeni Henri Coandă și Aeroportul Internațional Băneasa Aurel Vlaicu.

Compania a raportat un business de 557,4 milioane de lei și un profit net de 34,03 milioane de lei în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroporturi bucuresti
romprest service
romanian airport services
globe ground românia